Den poetiske fantasi: om forholdet mellem sociologi og fiktion
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Den poetiske fantasi: om forholdet mellem sociologi og fiktion (Bog, Paperback, Dansk)

Forlag: Aalborg Universitetsforlag
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788773079843
Udgave: 1. (29-06-2010)
Oplag: 1. (29-06-2010)
Første udgivelsesår: 2010
Indbinding: Paperback
Sideantal: 360
Fagredaktør: Rasmus Antoft, Michael Hviid Jacobsen, Lisbeth B. Knudsen
Originalsprog: Dansk

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Den poetiske fantasi – om forholdet mellem sociologi og fiktion handler om, hvorledes den sociologiske videnskab fagligt og tværfagligt kan beriges ved at lade sig inspirere af og inddrage forståelser og perspektiver fra fiktionens verden. Fiktionen – forstået på en mangfoldighed af måder – udgør kilden til den poetiske fantasi, der kan stimulere vores nysgerrighed og åbenhed i forhold til at beskrive, undersøge, analysere og kritisere det sociale. Fiktionen, som den fremlægges i denne bog, er udtryk for en passioneret og kreativ indstilling til det at bedrive sociologi.
I antologiens bidrag viser en bred skare af danske, nordiske og internationale forskere på forskellig vis, hvorledes den poetiske fantasi kan give kreative indspark til fortolkning og fremstilling af sociologisk viden gennem dens mangefacetterede udtryksformer, genrer, metaforer og dramatiske plots, der kan inspirere til mere nuancerede og præcise sociologiske repræsentationer og analyser. Samtidig illustreres det, hvordan denne kreative og intuitive fantasi kan problematisere gængse og dogmatiske forestillinger om det sociale, skabe nye erkendelser og inspirere til nye og uventede problemstillinger i form af indsigter, der har deres ophav i noveller, romaner, digte, film, musik og andre kunstformer.
Den poetiske fantasi – om forholdet mellem sociologi og fiktion er redigeret af lektor Rasmus Antoft, professor Michael Hviid Jacobsen og professor Lisbeth B. Knudsen, alle ansat ved Institut for Sociologi, Socialt Arbejde & Organisation, Aalborg Universitet. Bogen henvender sig til alle med interesse for sociologi, samfundsvidenskab, kunst og litteratur, men ikke mindst til dem, der ønsker at få et indblik i, hvordan disse forskellige vidensformer og forståelsesdomæner gensidigt og med fordel kan inspirere og berige hinanden.

Anmeldelser (0)