Nedsat pris! Den politiske filosof
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Den politiske filosof (Bog, Hæftet, Dansk)

Forlag: Aarhus Universitetsforlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Slagmark
Sideantal: 338
Dato for udgivelse: 30-6-2011
Udgivelse: 1. udgave, 2011.
Nr. i serien: Bind: 59,
Redaktion: Birgitte Eskildsen
ISBN-13: 9788791041785
Produkt type: Bog
Bidragyder: Astrid Nonbo Andersen, Casper Andersen, Andreas Beck Holm, Mathias Hein Jessen, Øjvind Larsen, Sune Liisberg, Kristian Hvidtfelt Nielsen, Anne Marie Pahuus, Kasper Støvring, Mikkel Thorup
År for denne udgave: 2011
Første udgivelsesår: 2011
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

Levering: 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Slagmark præsenterer med nr. 59 et temanummer om en række af de mange filosofiske tænkere, der har beskæftiget sig med ´det politiske´ fra antikken til i dag. Ordet ´politisk´ kommer af det græske politikos, der betyder ´vedrørende en borger´ i bystaten, som udgjorde rammen for udviklingen af den politiske filosofi. I dag er politisk filosofi blevet en traditionel betegnelse for den intellektuelle refleksion over problemstillinger, normer og værdier, der angår fællesskaber som samfund eller stat og forholdet mellem fællesskab og individ. Den politiske filosof analyserer ´den politiske situation´ og søger svar på, hvorledes tingene bør være.
Ni danske forskere bidrager med studier af den politisk orienterede filosof: fra statsmanden Perikles til frihedstænkeren Enrique Dussel. Og studierne viser, hvordan den politiske filosofi historisk har markeret sig som en diskuterende og selvforsynende praksis, hvis aktører fortsat tegner en levende politisk filosofi i det 21. århundrede.
I Slagmarks intermezzo sætter kulturforskeren Kasper Støvring fokus på Villy Sørensens kulturkritik, der er baseret på en kritik af fremskridtstroen og af den moderne kultur som en kultur i krise. Denne krise forsøger Sørensen at imødekomme med formidlingen af et dybdeøkologisk naturbegreb, der kan skabe fundamentet for en kultur og et samfund med et samlende mål i den samfundsutopi, han formulerer i Oprør fra midten.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den politiske filosof

Den politiske filosof