Nedsat pris! Den slovenske skole
Kategorier / sektioner:

Den slovenske skole (Bog, Hæftet, Dansk)

Forlag: Aarhus Universitetsforlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Slagmark
Sideantal: 182
Dato for udgivelse: 18-1-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
Nr. i serien: Bind: 62,
Redaktion: Brian Benjamin Hansen, Martin Skovbjerg Jensen, Nicolai von Eggers
ISBN-13: 9788791041815
Produkt type: Bog
Bidragyder: Glyn Daly, Henrik Jøker Bjerre, Kasper Porsgaard, Søren Bo Aggerbeck Larsen, Brian Benjamin Hansen, Nicolai von Eggers, Rasmus Ugilt, Jakob Bek-Thomsen, Frank Lassen, Mikkel Thorup
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

121,80 kr

-13%

Vejl. pris: 140,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Med dette nummer om Den slovenske skole giver Slagmark den første bredere introduktion til den slovenske tænkning for et nordisk publikum. Den slovenske skoles frække dreng og mest prominente filosof, Slavoj Zizek, vil måske være kendt for de fleste, men nummeret behandler også den alvidende klasselærer, Mladen Dolar, og skolens nye superelev, Alenka Zupancic.
De syv temaartikler belyser fra forskellige vinkler nogle af de fælles karaktertræk, der retfærdiggør samlebetegnelsen den slovenske skole: Genopdagelsen af psykoanalysens sprog som et kultur- og samfundskritisk værktøj, opretholdelsen af en original dialog med nogle af filosofihistoriens største skikkelser som Immanuel Kant og G.W.F. Hegel, fascinationen for tilsyneladende perifere fænomener, fra toiletter til opera, og en umiskendelig idelogikritisk ambition.
På denne måde indgår artiklerne i en dialog med den slovenske skoles medlemmer, forklarer deres tænkning, uddyber deres pointer og tænker videre i deres spor.
Temaet indeholder desuden et interview med Slavoj Zizek, hvor han taler om baggrunden for sin tænkning, om snyderi i det gamle, kommunistiske Jugoslavien, og om hvordan den slovenske skole i virkeligheden slet ikke er skole.
Derudover er der som altid et intermezzo, denne gang et interview om transhumanisme med den amerikanske teoretiker Francis Fukuyama, og en fyldig anmeldersektion.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den slovenske skole

Den slovenske skole