Nedsat pris!
Kategorier / sektioner:

Den store gud Pan og andre fortællinger (Indbundet, Dansk)

Af: Arthur Machen

Forlag: Hoff & Poulsen
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793279629
Udgave: 1. (12-04-2020)
Oplag: 1. (12-04-2020)
Første udgivelsesår: 2020
Indbinding: Indbundet
Originaltitel: The great god Pan
Oversætter: Peter Hansen
Originalsprog: Engelsk

Forventes på lager: 12-04-2020

Levering: Kan forudbestilles (Udk. 12-04-2020)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

I Den store Gud Pan og andre fortællinger præsenteres de bedste historier af den store gotiske forfatter Arthur Machen, hvis værker har haft enorm indflydelse på gyserlitteraturen i det 20. århundrede. Selve titelnovellen, Den store gud Pan, er af Stephen King blevet kaldt den måske bedste engelsksprogede horrorfortælling nogensinde, og den øvede stor indflydelse på den lidt yngre samtidige H.P. Lovecraft. 


Machens fortællinger kredser om den verden, der skjuler sig bag ved den umiddelbart synlige, og mennesker, der søger at komme i berøring med den – ofte med alvorlige konsekvenser. Som hos de andre mesterforfattere inden for genren er Machens skildring af det uhyggelige, det fremmede, raffineret og subtil. Vi møder ikke ”monsteret” eller ”det onde”, men vi fornemmer det ganske tæt på – i øjnene på et menneske, der har mistet forstanden, i sporene efter et ritual, i skyggerne, der falder hen over et ellers idyllisk landskab – og hårene rejser sig på os. 


ARTHUR MACHEN (1863-1947), walisiske forfatter, et af de vigtigste navne inden for den gotiske litteratur/horrorlitteraturen, der også tæller forfattere som Edgar Allan Poe, Bram Stoker og H.P Lovecraft. Machen var inspireret af antikkens mysteriereligioner, af kabbalah og alkymi og middelalderens verden, men var omvendt skeptisk over for sin samtids spiritisme, en bevægelse, som mange – heriblandt forfatterkollegaen og beundreren Arthur Conan Doyle – lod sig indfange af. Machen var i en periode stærkt optaget af myten om den hellige gral og er den første, der i fiktionen har leget med ideen om, at gralen skulle være blevet bevaret til moderne tid. Et tema, der siden er blevet taget op af blandt andre Dan Brown i Da Vinci-mysteriet og af Steven Spielberg i Indiana Jones og det sidste korstog.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den store gud Pan og andre fortællinger

Den store gud Pan og andre fortællinger