Nedsat pris! Den tålmodige sten Forstør
Kategorier / sektioner:

Den tålmodige sten (Bog)

Af: Atiq Rahimi

Forlag: Tiderne Skifter
Sprog: Dansk
Sideantal: 140
Dato for udgivelse: 12-6-2009
Udgivelse: 1. udgave, 2009.
Oversætter: Mette Olesen
ISBN-13: 9788779733527
Produkt type: Bog
Originaltitel: Syngué Sabour
År for denne udgave: 2009
Første udgivelsesår: 2009
Originalsprog: Fransk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

152,25 kr

-23.5%

Vejl. pris: 199,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Den tålmodige sten foregår i en by i Afghanistan. Kampe mellem forskellige grupper raser i gaderne. Soldater plyndrer, voldtager og myrder. I et hus våger en kvinde våger over sin mand, som ligger i koma efter at være blevet skudt i hovedet. En dag trænger tre bevæbnede mænd ind i huset. For at undgå at blive voldtaget lader kvinden dem forstå at hun lever af at sælge sin krop. Historien får soldaterne til at forlade hende med afsky. De skal ikke nyde noget. Men dagen efter vender den ene af dem tilbage for at købe hendes seksuelle ydelser. Modstræbende opfylder hun hans ønsker. Deres forhold udvikler sig. Sammen med den unge mand lærer kvinden at acceptere sin egen krop og finder sit eget begær. Og dag efter dag fortæller hun sin paralyserede og hjerneskadede mand om, hvad hun oplever.
Hendes betroelser eskalerer; hun finder smertens og vredens sprog, men også frihedens og begærets. Og uden at vide om hendes mand hører og forstår denne strøm af bekendelser, som hverken hun eller han kan standse.
Den tålmodige sten. Titlen på denne formidable afghanske roman stammer fra farsi, hvor Syngué Sabour direkte oversat betyder ´Tålmodighedens sten´. Efter sigende er det navnet på en magisk sort sten i den persiske mytologi, som man betror alt det man ikke tør – eller ikke ønsker – at fortælle til andre. Stenen suger så hemmelighederne og betroelserne til sig, indtil den en dag eksploderer på grund af alle de forhåbninger og al den fortvivlelse den er blevet fyldt med. Den dag er man forløst. Nogle mener, at stenen befinder sig i Mekka og er akkurat den sten som millioner af pilgrimme i procession går rundt om.
Hos Atiq Rahimi er tålmodighedens sten en mand - en afghansk mand. Men romanens hovedperson er en kvinde. En kvinde i et hus i en by i det krigshærgede Afghanistan. Hun våger over sin mand, som ligger i koma. Han bliver hendes tålmodighedssten. For Den tålmodige sten modtog Atiq Rahimi modtog i 2008 årets Goncourt-pris – Frankrigs største og mest prestigefyldte litteraturpris.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den tålmodige sten

Den tålmodige sten