Den tredje mand: roman Forstør
Kategorier / sektioner:

Den tredje mand: roman (Bog, Indbundet)

Af: Graham Greene

Forlag: Sohn
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Serietitel: SOHN - klassiker
Sideantal: 129
Dato for udgivelse: 3-3-2011
Udgivelse: 3. udgave, 2011.
Oversætter: Dagny Sandvad
ISBN-13: 9788791959912
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: John Ovesen
Forord: Leif Davidsen
Originaltitel: The third man
År for denne udgave: 2011
Første udgivelsesår: 2011
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 3
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

99,95 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Rollo Martins skriver dårlige western-romaner i begyndelsen af Den Kolde Krig. Hans gamle ven Harry Lime har tilbudt ham et job i Wien i et Østrig martret af krigen, af lovløshed og af sortbørshandel.
Men da Martins ankommer til byen, får han at vide, at Lime netop er død i en bilulykke. Efter begravelsen antyder en bekendt af Lime, at den officielle forklaring om ulykken måske ikke holder vand, og Martins begynder at tvivle mere og mere på, hvad der egentlig er sket med Harry Lime.
Så som en af sine egne sherif-figurer begynder han sin søgen efter sandheden, en søgen, der bringer ham i kontakt med Harry Limes østrigske kæreste Anna og mange andre fra Øst og Vest, samt hans nabo, som så ulykken og fortæller, at der i bilen sad en tredje mand.
Under Martins´ opklaring går det op for ham, at hans gamle ven måske var indblandet i sortbørshandel af værste skuffe - salg af fortyndet og derfor uvirksom penicillin til den udsatte befolkning og deres børn - og at Lime ikke døde i bilulykken; at han var den tredje mand i bilen. Det lykkes til sidst Martins at komme i kontakt med Lime, som lever og fra sit skjul aftaler at mødes med ham ved det store pariserhjul i Wien.
Men Martins arbejder sammen med politiet, og da fælden klapper, forsøger Lime at skyde sig fri af bagholdet ...
Den tredje mand er en klassiker. Den blev oprindelig skrevet som manuskript til filmen af samme navn, og dens beskrivelser af det ødelagte Wien, der forsøger at komme sig over krigens rædsler danner stærke billeder af de politiske kampe og det moralske morads, der opstod i kølvandet på det tyske nederlag, og helte- og skurkeroller forvirres, efterhånden som Rollo Martins´ idylliserede idealisering af vennen Harry Lime krakelerer og bliver til et skurkebillede.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den tredje mand: roman

Den tredje mand: roman