Nedsat pris! Den trykte kulturarv: Pligtaflevering gennem 300 år Forstør
Kategorier / sektioner:

Den trykte kulturarv: Pligtaflevering gennem 300 år (Bog, Indbundet)

Forlag: Det Kongelige Bibliotek Statsbiblioteket Museum Tusculanum
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Serietitel: Danish Humanist Texts and Studies
Sideantal: 631
Dato for udgivelse: 10-7-1998
Udgivelse: 1. udgave, 1998.
Nr. i serien: Bind: volume 16,
Redaktion: Henrik Horstbøll - John T. Lauridsen
ISBN-13: 9788772895055
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 1998
Første udgivelsesår: 1998
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

5 - 10 hverdage

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

477,25 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Pligtafleveringsloven har eksisteret i Danmark de sidste 300 år. Antologien Den trykte kulturarv diskuterer denne samling og bevaring af trykt dansk litteratur i en række essays skrevet af videnskabsmænd primært fra Det Kongelige Bibliotek og Statsbiblioteket. Bogen markerer den nye pligtafleveringslov af januar 1998 ifølge hvilken pligtafleveringen af trykte bøger inkluderer elektroniske udgivelser.
I indledningen diskuterer de to hovedbibliotekarer Erland Kolding Nielsen og Niels Mark pligtaflevering i forhold til ønsket om at bevare den nationale kulturarv.
I de første kapitler af bogen bliver pligtafleveringens historie fremlagt kronologisk af tre førende historikere: 1697-1783 af Harald Ilsøe, 1781-1850 af Henrik Horstbøll og 1850-1997 af Grethe Jacobsen. Andet kapitel behandler pligtafleveringen af særligt kategoriseret materiale. Kartograf Henrik Dupont præsenterer kort og billeder; ballet- og musikhistoriker Knud Arne Jürgensen musiktryk; historiker Svend Larsen aviser; historiker John T. Lauridsen bogforbud, beslaglæggelser og klausulering; ekspert i ophavsret Peter Blume pligtaflevering i et internationalt perspektiv; og advokat Jens Søndergaard pligtaflevering og ejendomsret. Tredje og sidste kapitel, redigeret af Harald Ilsøe, består af aktstykker til pligtafleveringens historie 1697-1997.
Bogen er udgivet af Museum Tusculanums Forlag og Det Kongelige Bibliotek i samarbejde med Statsbiblioteket og er bind 16 i serien Danish Humanist Texts and Studies, redigeret af Erland Kolding Nielsen. Tekst på dansk med omfattende resumé på engelsk.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den trykte kulturarv: Pligtaflevering gennem 300 år

Den trykte kulturarv: Pligtaflevering gennem 300 år