Den udstødte Forstør
Kategorier / sektioner:

Den udstødte (Bog, Hæftet)

Af: Anouk Markovits

Forlag: Rosenkilde Bahnhof
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 272
Dato for udgivelse: 28-10-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
Oversætter: Mette Wigh Tvermoes
ISBN-13: 9788771281279
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Silvana Nikolic
Originaltitel: I am forbidden
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
110,95 kr
epub
55,00 kr

110,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

En kraftfuld fortælling om familiefølelse, tro og historie. Bogen bringer læseren på tværs af kontinenter og gennem generationer, fra førkrigstidens Transsylvanien over Paris og England til nutidens New York.


Historien begynder i Transsylvanien i 1939, hvor den femårige Josef gemmer sig under spisebordet og ser sin familie blive myrdet af rumænske højreekstremistiske soldater. Da det hele er ovre, redder den kristne tjenestepige ham ved at tage ham hjem til sit lille landsted og opfostre ham som om han er hendes egen søn.


Fem år senere hjælper Josef den lille pige, Mila, efter at hendes forældre er blevet dræbt. Mila har fået at vide, at hvis noget gik galt, skulle hun finde Zalman Stern, lederen af det satmarske hasidiske jødiske selskab. I Zalmans hjem bliver hun opdraget som søster til Zalmans datter, Atara. Da deres eksistens bliver truet af kommunismens beslaglæggelse af Østeuropa, flytter familien til Paris, hvor Zalman stoisk forsøger at isolere sin familie fra den by,de bor midt i. Milas religiøse tro vokser sig stærkere, mens hendes elskede søster, Atara, opdager en hel verden af bøger og videnskab, som hun ikke kan og ikke vil ignorere.


En gribende, smuk og bevægende fortælling, der beskriver hvad der sker, når kærlighed ikke vil ruste, lov ikke vil vige og århundreder af traditioner kolliderer.


Den udstødte er et overraskende og enestående blik ind i verdener, der er fuldstændig lukkede for udefrakommende.


Om forfatteren: Anouk Markovits voksede op i et satmar hjem i Frankrig, men brød med familien, da hun som nittenårig nægtede at indgå et arrangeret ægteskab. Hun rejste og tog en bachelor i fysik fra Columbia University, en master i arkitektur fra Harvard og en PhD i romerske studier fra Cornell.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den udstødte

Den udstødte