Nedsat pris! Der vokser et træ i Brooklyn: roman Forstør

Der vokser et træ i Brooklyn: roman (Bog, Indbundet)

Af: Betty Smith

Forlag: Gyldendal
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 476
Dato for udgivelse: 25-10-2016
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
Oversætter: Anders Juel Michelsen
ISBN-13: 9788702194616
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Poul Lange
Originaltitel: A tree grows in Brooklyn
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

229,45 kr

-23.5%

Vejl. pris: 299,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

"Barndommens gade i Brooklyn" kan man kalde klassikeren fra 1943 Der vokser et træ i Brooklyn, der nu nyoversættes.


Nogle bøger bliver bedre og bedre med årene. Den amerikanske klassiker DER VOKSER ET TRÆ I BROOKLYN er en af dem. Romanen, der er baseret på forfatteren Betty Smiths egen historie, handler om pigen Francies hårde opvækst i Brooklyn, om mod og kærlighed og kampen for et godt liv. Om en barndom fuld af fortvivlelse og håb, kærlighed og knuste drømme - modgang og triumf - og spandevis af X-faktor.


Gennem atten år - frem til 1918 - følger vi den fattige familie Nolan i Brooklyns Williamsburg, New York. Hovedpersonen er den unge, standhaftige Francie. Francie er andengenerations-amerikaner. Hendes far; Johnny Nolan, er af irsk afstamning, mens hendes mors er østrigsk. Kvarteret hun vokser op i er i det hele i taget befolket af en skøn blanding af ludfattige immigranter fra de to store immigrationsbølger; irerne og tyskerne fra midten af 1800-tallet og de østeuropæiske jøder og italienerne, som fulgte efter. Francie er omgivet af et menageri af dydige (samt en del frivole) - kvinder og stoute (og drikfældige) mænd. Mennesker, som trods fattigdom er stolte og som nægter at lade sig kue. Francie, broren Neely og moren Katie kæmper en daglig kamp for at tjene penge nok til mad og husleje - men de vil mere end blot at overleve. De vil lykkes.


Der vokser et træ i Brooklyn er simpelthen en af forrige århundredes smukkeste opvækstromaner. I fortællingen om den streetwise Francie Nolan og hendes arbejderklassefamilie, portrætteres et håbets og drømmenes New York - med observant humor og ægte følt smerte.


Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Der vokser et træ i Brooklyn: roman

Der vokser et træ i Brooklyn: roman