Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Det eneste køn: Om hvorfor du er blevet forført af den økonomiske mand, og hvordan det ødelægger dit liv og verdensøkonomien (Bog, Hæftet)

Af: Katrine Kielos

Forlag: Pressto
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 230
Dato for udgivelse: 3-6-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
Oversætter: Annette Wiborg
ISBN-13: 9788790333454
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Helle Land
Originaltitel: Det enda könet
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Svensk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

208,50 kr

-22.5%

Vejl. pris: 269,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Hvordan får du din aftensmad?
Sådan lyder det helt grundlæggende spørgsmål inden for økonomien. Nationaløkonomiens fader, Adam Smith, skrev, at slagteren, bageren og bryggeren ikke fremstiller sine produkter af velvilje, men fordi de tjener på det. Det er egennytte, der sørger for, at vi får mad på bordet, hævdede han.
Adam Smith glemte bare at fortælle, at hans egen mor gennem næsten hele hans voksne liv lavede aftensmad til ham. Med både humor, bidende ironi og intellektuelt overskud viser Katrine Kielos hvordan de økonomiske teorier, vi bygger vores samfund på, afspejler de værdier og evner, der tillægges manden.
Manden er det eneste køn, der er repræsenteret i disse økonomiske teorier, men på samme måde, som der findes et andet køn, findes der en anden økonomi. En økonomi, som markedet også bygger på, men som vi meget sjældent taler om.
Ved siden af Adam Smiths berømte ´usynlige hånd´ findes der nemlig et ´usynligt hjerte´, for hverken mænd eller kvinder handler altid rationelt og ud fra egennytte. Tværtimod - og først når vi indser det og ændrer afgørende på de økonomiske teorier, kan vi forandre samfundet i en mere menneskelig retning.
Katrine Kielos´ bog har høstet mange roser og skabt meget debat i Sverige. Hun blev således tildelt den svenske kulturpris Lagercrantzen for Det eneste køn, der også var finalist til at modtage Augustpriset - den største, svenske litteraturpris. For som Aftonbladet skrev i sin anmeldelse: »Katrine Kielos er ikke bare slagfærdig: hun har tyngde i sine slag.«

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Det eneste køn: Om hvorfor du er blevet forført af den økonomiske mand, og hvordan det ødelægger dit liv og verdensøkonomien

Det eneste køn: Om hvorfor du er blevet forført af den økonomiske mand, og hvordan det ødelægger dit liv og verdensøkonomien