Det er religion - en historisk mosaik: En historisk mosaik Forstør
Kategorier / sektioner:

Det er religion - en historisk mosaik: En historisk mosaik (Bog, Hæftet)

Af: Jeppe Sinding Jensen

Forlag: Gad
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Religion i nutiden
Sideantal: 192
Dato for udgivelse: 1-7-2003
Udgivelse: 1. udgave, 2003.
Udgiver: Jeppe Sinding Jensen
Oversætter: Jeppe Sinding Jensen
Redaktion: Marianne Qvortrup Fibiger - Gina Smith
ISBN-13: 9788712036296
Produkt type: Bog
Anvendelighed: Beregnet til religionsundervisningen i gymnasiet og hf
År for denne udgave: 2003
Første udgivelsesår: 2003
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

344,10 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Hvad religion i bund og grund er, har man aldrig rigtigt kunnet blive enige om. Religion handler nemlig ikke kun om tro, men også om etik, politik, psykologi, kunst, litteratur og alt muligt andet, som mennesker har beskæftiget sig med for at skabe en meningsfuld tilværlese.
At der er mer end én forklaring kan derfor ikke undre, og Det er religion består af en række bud på svar i form af små oversatte tekster af tyve kendte filosoffer og forskere fra oplysningstiden frem til i dag - fra David Hume til Claude Lévi-Strauss. Flere af teksterne har ikke tidligere været oversat til dansk.
Bogen følger en historisk udviklingslinje og består af tre dele, der belyser religion ud fra forskellige synsvinkler: religionens forbindelse til tro, følelser og moral samt modsætningen til videnskab og fornuft; religion som et psykologisk fænomen; religion som et socialt fænomen. Alle tre dele indledes med en introduktion og omfatter desuden præsentationer af de enkelte filosoffer og forskere.
Det er religion kan læses på mange måder. Bogen er tænkt som en mosaik af motiver, og den lægger op til, at man kan følge tematiske ledetråde og selv sammensætte tekster ud fra bogens forskellige dele.
Bogen er rettet mod religionsundervisningen i gymnasiet og på HF, men kan også bruges tværfagligt i forbindelse med fag som historie, filosofi, psykologi, samfundsfag og dansk. Bogen kan også læses uden for en undervisningssammenhæng af folk med interesse for den rolle, religion spiller i den menneskelige kulturs historie og nutid.
Det er religion er skrevet og oversat af Jeppe Sinding Jensen og indgår i serien Religion i nutiden, redigeret af Marianne Qvortrup Fibiger og Gina Smith.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Det er religion - en historisk mosaik: En historisk mosaik

Det er religion - en historisk mosaik: En historisk mosaik