Nedsat pris! Det foranderlige sind: Hvad den nye forskning i psykedeliske stoffer fortæller os om depression, afhængighed, dødsangst og transcendens
Kategorier / sektioner:

Det foranderlige sind: Hvad den nye forskning i psykedeliske stoffer fortæller os om depression, afhængighed, dødsangst og transcendens (Bog, Hæftet)

Af: Michael Pollan

Forlag: Klim
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 500
Dato for udgivelse: 2-11-2019
Udgivelse: 1. udgave, 2019.
ISBN-13: 9788772044118
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Christinna Lykkegaard Nilsson
Originaltitel: How to change your mind
År for denne udgave: 2019
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 1

Ikke udkommet, kan forudbestilles (Udk. 02-11-2019)

Forventes på lager: 02-11-2019

271,20 kr

-22.5%

Vejl. pris: 349,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Kan psykedeliske stoffer være en måde til at tænke anderledes om dødsangst, depression og alderdom på? Ja, kan de ændre vores syn på verden? Michael Pollan tager os på en gribende og dybt fascinerende rejse fra tilbagekomsten af psilocybin og LSD i psykiatrisk forskning og ud mod sindets horisonter og muligheder.
Da LSD blev opdaget i 1940’erne, troede forskerne og lægerne, at de stod på tærsklen af en psykologisk revolution. De så vilde resultater i behandlingen af lidelser som afhængighed og depression – og samtidig kunne de psykedeliske stoffer måske kaste lys over nogle af bevidsthedens dybe mysterier. Men. Så rullede ungdomsoprøret ind over USA i 1960’erne, og stofferne blev koblet til modkulturen, mens forskningen i dem blev presset ud af universiteterne og politisk under jorden. I 40 år turde ingen tage forskningen op igen. Indtil et umage par fik godkendt deres studier på det prestigefyldte universitet Johns Hopkins i 2006.
I dag er en stille, men gennemgribende revolution i gang. USA’s og EU’s lægemiddelmyndigheder finansierer store studier i psilocybin og LSD, fordi man håber, de kan afhjælpe den truende depressionsbølge, der er ved at slå ind over den vestlige verden – og selv her i Danmark forskes der i psilocybin på Rigshospitalet.
I ‘Det foranderlige sind’ fortæller Michael Pollan på varm, uhelbredeligt nysgerrig og grundsober vis historien om de psykedeliske stoffer. Han beskriver, hvad der skete, da det første forskningskapitel blev fortrængt, og hvordan det andet kapitel folder sig ud lige nu. Han tager os på en rejse ind i en verden befolket af hjerneforskere, psykonauter, shamaner, psykologer og svampejægere, der alle beretter om exceptionelle oplevelser med dyb og forandrende effekt på dem, der oplever dem. Og endelig – så prøver han (for første gang i en alder af tres) stofferne selv.
En rapport fra hvad der meget vel kunne være fremtiden for vores psykologi og vores bevidsthed.  

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Det foranderlige sind: Hvad den nye forskning i psykedeliske stoffer fortæller os om depression, afhængighed, dødsangst og transcendens

Det foranderlige sind: Hvad den nye forskning i psykedeliske stoffer fortæller os om depression, afhængighed, dødsangst og transcendens