Det gamle testamente mellem teologi og historie: Den historisk-kritiske bibelforsknings storhed og fald
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Det gamle testamente mellem teologi og historie: Den historisk-kritiske bibelforsknings storhed og fald (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Niels Peter Lemche

Forlag: Eksistensen
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788741006321
Udgave: 2. (21-08-2008)
Oplag: 1. (30-08-2019)
Første udgivelsesår: 2008
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 407
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
189,00 kr
82,70 kr

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Den historisk-kritiske forskning, der dominerede studiet af Det Gamle Testamente i nærved tohundrede år, tog næsten livet af det.
Denne bog beskriver den historisk-kritiske forsknings opgang, storhed og fald uden at kaste vrag på de bedste sider af denne forskning. Man kan ikke bare rulle historien baglæns, men man kan forsøge at frugtbargøre de landvindinger, som denne forskning opnåede. Det indebærer et opgør med mange vaneforestillinger om Det Gamle Testamente og dets baggrund.
Det Gamle Testamente fortæller det bibelske Israels historie. Denne historie er ikke identisk med det gamle Palæstinas historie. I et appendiks til bogen findes en Palæstinahistorie uden Det Gamle Testamente.
»Det Gamle Testamente mellem teologi og historie er en enestående mulighed for at få et indblik i de seneste 50 års videnskabelige udvikling inden for faget set med Lemches minimalistiske briller – og det er ikke kedelig læsning!« Kirsten Mose, Folkekirken i København

Anmeldelser (0)