Nedsat pris! Det gode liv: mere end dig selv Forstør
Kategorier / sektioner:

Det gode liv: mere end dig selv (Bog, Indbundet)

Forlag: Philosophia
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 251
Dato for udgivelse: 25-8-2004
Udgivelse: 1. udgave, 2004.
Redaktion: Niels Jakob Harbo
ISBN-13: 9788788663532
Produkt type: Bog
Bidragyder: Carsten René Jørgensen, Johannes Andersen, Carl-Gören Heidegren, Chung Kim, Anne Marie Pahuus, Anders Moe Rasmussen, Rasmus Willig, Dominique Bouchet, Merete Wiberg, Jakob Dahl Rendtorff, Jens Christensen
Underkorporation: Carsten René Jørgensen, Johannes Andersen, Carl-Gören Heidegren, Chung Kim, Anne Marie Pahuus, Anders Moe Rasmussen, Rasmus Willig, Dominique Bouchet, Merete Wiberg, Jakob Dahl Rendtorff, Jens Christensen
Forord: Niels Jakob Harbo, Simon Laumann Jørgensen, Christian Lystbæk, Carsten Fogh Nielsen, Morten Sandberg
År for denne udgave: 2004
Første udgivelsesår: 2004
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

173,15 kr

-13%

Vejl. pris: 199,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Hvad er det gode liv?
Det er svært at svare på! På den anden side er det i dag et krav, at vi hver især kan give et bud. Det gode liv har man diskuteret til alle tider, men at alle i samfundet skal finde deres egen særlige vej i livet, er dét, der er særligt for vor tid. Selvom vi ikke dagligt tænker over, hvad det gode liv er, så står vi hele tiden overfor fordringen om at realisere det. Gifter man sig med den forkerte, kan man ikke give et familiært eller kirkeligt pres om et hurtigt bryllup skylden. Det betyder også, at vi kan føle en moralsk forpligtigelse til at lade os skille, hvis partneren begrænser vores livsudfoldelse. Ellers spilder vi vores liv!
Til undersøgelse og diskussion af det gode liv har vi indbudt en række forskere og tænkere. Fokus er på forholdet mellem individers søgen efter et godt liv og større kategorier end individet selv. Vi må på den ene side ikke glemme, at det er individer med specielle ønsker og behov, der skal leve det gode liv. Men individerne må nødvendigvis belyse og forstå mulighederne herfor i forhold til noget 'mere end dem selv'. Dette 'mere' kan fx forstås som parforholdet og familielivet, naturen, arbejdsfællesskaber, pædagogisk dannelse, noget æstetisk, etisk eller religiøst.
Indhold:
Johannes Andersen: Aflysning: Det gode liv; Carsten René Jørgensen: Psykoterapi som vejen til det gode liv?; Carl-Göran Heidegren: Det gode liv hinsides oplevelsessamfundet; Chung Kim: Det gode liv - eksistentiel apori og filosofisk afklaring; Anne Marie Pahuus: Om lykke og sansen for skønhed; Anders Moe Rasmussen: Autonomi hinsides patos og illusion; Rasmus Willig: Kritikkens forfatning, Dominique Bouchet: Det tabte bånd og det gode liv; Merete Wiberg: Om frihed og børns etiske dannelse; Jacob Dahl Rendtorff: Det fælles gode og samfundsansvar i det økonomiske liv; Jens Christensen: Frihed og samhørighed i menneskers forhold til naturen.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Det gode liv: mere end dig selv

Det gode liv: mere end dig selv