Nedsat pris! Det hemmelige Bornholm: Kold krig 1946-89 Forstør

Det hemmelige Bornholm: bornholmerne fortæller om den kolde krig (Bog, Indbundet)

Af: Øjvind Kyrø

Forlag: People sPress
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 190
Dato for udgivelse: 7-9-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2017.
ISBN-13: 9788771590333
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 2

2 - 5 hverdage

232,45 kr

-22.5%

Vejl. pris: 299,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Bornholmerne var Den Kolde Krigs danske førstehåndsvidner. For dem var truslen fra Øst hverdag, når Østblokkens spionskibe lagde til i Rønne Havn forklædt som fiskekuttere. 


Samtidig voksede modstandsånden på øen. Hvis russerne kom, forventede Bornholmerne ingen hjælp fra det øvrige Danmark – kloge af skade efter århundreders besættelse af svenskere, tyskere og senest russere. Denne gang ville de tage sagen i egen hånd. Lokalpressens chefredaktører indgik i et civilt beredskab og havde trykpresser stående klar på hemmelige steder. Luftfotos skulle godkendes af politimesteren, før de måtte bringes i avisen. Og i Handelsbanken på Torvet i Rønne deponerede Nationalbanken 100 millioner kroner i kælderen til brug i en krigssituation, hvis øen blev afskåret fra resten af kongeriget – og måtte klare sig selv. 


I dag går historierne om det hemmelige Bornholm fra mund til mund blandt indbyggerne på øen. I denne bog introducerer forfatter og journalist Øjvind Kyrø den enestående og dramatiske historie om Bornholm under Den Kolde Krig for alle os andre.  


Øjvind Kyrø (f. 1952) er journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og har gennem35 år dækket krige og konflikter i adskillige lande. Blandt andet som Latinamerikakorrespondent for Weekendavisen og Berlingske Tidende samt som udenrigsredaktør på TV 2-Nyhederne. Siden 1993 har han arbejdet som freelancejournalist og især rapporteret fra Afrika og Latinamerika. I 2014 fik han Nairobi-prisen for sin dækning af ulandsforhold.


Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Det hemmelige Bornholm: bornholmerne fortæller om den kolde krig

Det hemmelige Bornholm: bornholmerne fortæller om den kolde krig

Mens resten af Danmark fejrede befrielsen i maj 1945, blev Bornholm bombet af russerne. I Det hemmelige Bornholm fortæller Øjvind Kyrø et stykke Danmarkshistorie, som de færreste danskere idag kender til. Men som bornholmerne ikke har glemt.

Bornholmerne var Den Kolde Krigs danske førstehåndsvidner. De så kaprede MiG-kampfly lande i Rønne. De tog imod DDR-flygtninge i gummibåde og kajakker. For bornholmerne var truslen fra Øst hverdag, når Østblokkens spionskibe lagde til kaj i havnene forklædt som fiskekuttere.

Imens voksede modstandsånden.

Når russerne kom, forventede bornholmerne ingen hjælp fra det øvrige Danmark - kloge af skade efter århundreders besættelse af svenskere, tyskere og senest russere. Bornholmerne tog sagen i egen hånd og mobiliserede i hemmelighed nødhospitaler, rationeringskort, våben, ammunition og mundering til brug under den næste besættelse.

Lokalpressens chefredaktører indgik i et civilt beredskab og havde trykpresser stående klar på hemmelige steder. Luftfotos skulle godkendes af politimesteren, før de måtte bringes i avisen. Og i Handelsbanken på Torvet i Rønne deponerede Nationalbanken 100 mio. kr i kælderen til brug i en krigssituation, når øen blev afskåret fra resten af kongeriget - og måtte klare sig selv. I dag går historierne om det hemmelige Bornholm fra mund til mund blandt de ældre indbyggere på Øen.

I denne bog introducerer forfatter og journalist Øjvind Kyrø den enestående og dramatiske historie om Bornholm under Den Kolde Krig for alle os andre. I en letlæselig og rigt illustreret bog afdækkes et glemt hjørne af vores nære fortid, som med oprustningen i Øst truer med at blive aktuel igen.