Nedsat pris! Det kongelige Bibliotek i støbeskeen: Studier og samlinger til bestandens historie indtil ca. 1780 (Bind 1-2) Forstør
Kategorier / sektioner:

Det kongelige Bibliotek i støbeskeen: Studier og samlinger til bestandens historie indtil ca. 1780 (Bind 1-2) (Bog, Indbundet)

Af: Harald Ilsøe

Forlag: Det kongelige Bibliotek Museum Tusculanum
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Serietitel: Danish humanist texts and studies
Sideantal: 720
Dato for udgivelse: 1-9-1999
Udgivelse: 1. udgave, 1999.
Nr. i serien: Bind: Bind 1-2volume 21,
ISBN-13: 9788772895505
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 1999
Første udgivelsesår: 1999
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

5 - 10 hverdage

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

456,50 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Med Det kongelige Bibliotek i støbeskeen har seniorforsker og forhenværende forskningsbibliotekar Harald Ilsøe nyskrevet bibliotekets ældste historie frem til ca. 1780.
På grundlag af arkivstudier, gennemgang af utrykte kataloger i bibliotekets arkiv og ikke mindst ved at tage utallige bøger og håndskrifter i øjesyn redegøres der for de oprindelige lag i bestanden tilbage til kongefamiliens besiddelser i 1500-tallet. Til den kongelige slægtsarv og til sit eget bibliotek føjede Frederik den III erhvervelser af fem betydelige privatbiblioteker, og under de følgende konger blev biblioteket fortsat udbygget ved køb og krigserobringer af hele eller dele af righoldige privatbiblioteker.
Harald Ilsøe har eftersporet bøgerne i bibliotekets nuværende bestand, og har fulgt deres historie tilbage til de tidligere ejere. De enkelte samlingserhvervelser belyses ved hjælp af gamle kataloger, ved fremdragelse af eksemplarer og ved undersøgelse af ejermærker og bogbind. Hermed kastes også nyt lys over en række af de håndskrifter, der kom til at udgøre fundamentet for den nuværende "Gamle kongelig Samling". Flere af disse håndskrifters proveniens har tidligere ligget hen i det dunkle.
Bogens karakter af håndbog i de provenienshistoriske aspekter af Det kongelige Biblioteks brogede samlinger understreges af to afsluttende registre, et over personprovenienser og et over håndskriftprovenienser. Den er gennemillustreret med ca. 60 farvefotografier og sort/hvide gengivelser af et udvalg af de omtalte bøger og håndskrifter, stort set alle nu for første gang vist på tryk.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Det kongelige Bibliotek i støbeskeen: Studier og samlinger til bestandens historie indtil ca. 1780 (Bind 1-2)

Det kongelige Bibliotek i støbeskeen: Studier og samlinger til bestandens historie indtil ca. 1780 (Bind 1-2)