Nedsat pris! Det sorte USA: fra Uafhængighedserklæringen til Barack Obama Forstør
Kategorier / sektioner:

Det sorte USA: fra Uafhængighedserklæringen til Barack Obama (Bog, Indbundet)

Af: Jørn Brøndal

Forlag: Gad
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 432
Dato for udgivelse: 15-9-2016
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
ISBN-13: 9788712052890
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 2

2 - 5 hverdage

271,20 kr

-22.5%

Vejl. pris: 349,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Det sorte USA fortæller USA´s historie fra nationens fødsel den 4. juli 1776 til udbruddet af raceurolighederne i Ferguson, Missouri, i sensommeren 2014. Fokus er på spændingsforholdet mellem slaveriet og racismen på den ene side og de amerikanske grundlæggelsesidealer om lighed og frihed på den anden. Bogens fire dele - om slaveriet og dets ophævelse; om raceadskillelsen; om borgerrettighedsbevægelsen i 1950´erne og 1960´erne; og om Barack Obamas vej til præsidentembedet - skildrer det sorte USA´s historiske drama i hele sin fylde og giver dybe indblik i de store temaer og skelsættende begivenheder. Samtidig oprulles et omfattende persongalleri, der bringer læseren tæt på sorte aktivister som Frederick Douglass, Rosa Parks, Martin Luther King, Jr. og Malcolm X samt politiske ledere som Thomas Jefferson, Abraham Lincoln, Franklin D. Roosevelt og Barack Obama.
Bogen er skrevet med et dansk publikum for øje. Det drejer sig ikke kun om, at en række af de portrætterede personer havde en vis dansk forbindelse - eksempelvis den påståede slaveoprører Denmark Vesey, der blev henrettet i Charleston, South Carolina, i 1822, og som var født i Dansk Vestindien; eller borgerrettighedsaktivisten Walter Bergman med en fortid som underviser på Den Internationale Højskole i Helsingør, der blev tævet til invalid af Ku Klux Klan i 1961. Det handler også om, at en række etniske og racemæssige problemstillinger, der engang ansås for primært amerikanske fænomener, er rykket tættere på danskernes hverdag. Debatter herhjemme om racisme, om ghettoen, om etnisk opdelte skoler og om positiv særbehandling lyder i dag ofte som ekkoer af tidligere amerikanske diskussioner.
Bogen bringer læseren ind til kernen i amerikansk identitetsopfattelse,
helt derind hvor det gør ondt, ind til spændingsforholdet mellem friheds- og lighedsidealerne på den ene side og en mere rå virkelighed for det sorte USA på den anden.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Det sorte USA: fra Uafhængighedserklæringen til Barack Obama

Det sorte USA: fra Uafhængighedserklæringen til Barack Obama