Nedsat pris! Det store eksperiment: Hverdagsliv i seniorbofællesskaberne Forstør
Kategorier / sektioner:

Det store eksperiment: Hverdagsliv i seniorbofællesskaberne (Bog, Hæftet)

Af: Max Pedersen

Forlag: Statens Byggeforskningsinstitut
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 165
Dato for udgivelse: 11-3-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
Illustrator: Carsten Ingemann m.fl., OAB m.fl.
ISBN-13: 9788756315708
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. i farver
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

217,50 kr

-13%

Vejl. pris: 250,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Bogen besvarer en række spørgsmål om seniorbofællesskaber som: Er beboerne glade for at bo der, hvordan fungerer dagligdagen, hvordan fungerer fællesskabet, demokratiet, venskabet, naboskabet og udførelsen af praktiske opgaver? Den beskæftiger sig også med de erfaringer, som kommuner, boligselskaber og private byggefirmaer har gjort sig med boformen.
De første to seniorbofællesskaber i Danmark blev bygget i 1987. Selv om den nye boform dybest set var et eksperiment, så viste det sig i løbet af få år, at seniorbofællesskaberne appellerede til mange ældre, der ønskede at tilbringe alderdommen i et trygt boligmiljø med mulighed for fællesskab med naboerne. I dag findes der mellem 200 og 300 seniorbofællesskaber, der tilsammen har omkring 5.000 beboere.
Det store eksperiment handler om beboernes erfaringer med seniorbofællesskaberne. Lever den nye boform op til forventningerne? Hvor tit er der fællesspisning?  Hvordan fungerer beboerdemokratiet? Er man venner med sine naboer? Hvad bliver fælleshuset brugt til? Og hvad er de typiske årsager til konflikt i en beboergruppe? Disse og mange andre spørgsmål søger bogen svar på. Den overordnede konklusion i bogen er, at langt de fleste beboere er meget tilfredse med at bo i seniorbofællesskab. Set i det perspektiv er seniorbofællesskaberne et eksperiment, der lykkedes.
Det store eksperiment giver svar på en række faktuelle spørgsmål om seniorbofællesskaber som: Hvor mange boliger har det typiske seniorbofællesskab? Og hvilke faciliteter har fælleshusene? Endelig beskæftiger bogen sig med de erfaringer, som kommuner, boligselskaber og private byggefirmaer har gjort sig med boformen.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Det store eksperiment: Hverdagsliv i seniorbofællesskaberne

Det store eksperiment: Hverdagsliv i seniorbofællesskaberne