Det store kup (Storskrift) Forstør
Kategorier / sektioner:

Det store kup (Storskrift) (Bog, Hæftet)

Af: Lone Mikkelsen

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Slægten
Sideantal: 412
Dato for udgivelse: 11-2-2019
Udgivelse: 3. udgave, 2019.
Nr. i serien: Bind: 13,
ISBN-13: 9788726114850
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2019
Originalsprog: Dansk
Udgave: 3
Oplag: 1

Forlaget skriver: Print On Demand - forvent længere leveringstid

1.326,45 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Det store kup udspiller sig i tiden omkring det statskup, kong Frederik III foranstaltede i 1660, hvor Danmark lå i økonomiske ruiner efter svenskekrigene. En ny kongelov blev skrevet under. Den indebærer, at kongen får den absolutte magt, samt at kongens førstefødte drengebarn bliver tronarving. Enevælden er indført.
Vi følger Valdemar Danes personlige løbebane. han er adelsmand på godset Daneborg på Fyn og blandet kongens nærmeste rådgivere og meget konge- og autoritetstro. Livet er dog ikke uden konflikter, og hos hans datter og to sønner lurer et faderopgør. Ditlev, som den ældste, og Birger, som den yngste, placerer han i skriverstillinger, henholdsvis i København og i Odense. Ditlev bliver assistent for rigskansleren Griffenfeld, og Birger stikker senere til søs mod De vestindiske Øer. Uenigheder mellem Ditlev og Valdemar om Griffenfelds metoder udvikler sig til et årelangt fjendskab mellem far og søn, men da Griffenfeld afsløres og dødsdømmes, går Ditlev i forbøn hos ham hos kongen. Valdemar indser da, at Ditlev har handlet heltemodigt og overdrager ham Daneborgs sværd.
Udgivelsen er en storskrift-udgave i to bind til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.
SLÆGTEN er et historisk univers, som gennem den fiktive adelsslægt Dane fortæller Danmarkshistorien fra 1000-tallet til vor tid. Dane-slægten møder alle de store personligheder og deltager i krige, intriger og begivenheder, som får afgørende betydning for historiens gang. SLÆGTEN er udviklet af Det Historiske hus i Odense.
Lone Mikkelsen (f. 1954 i Århus) er cand. mag. i musikvidenskab og dansk. Debuterede i 1998 som romanforfatter og har indtil nu udgivet fem historiske romaner.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Det store kup (Storskrift)

Det store kup (Storskrift)