Det superseje stavekursus 2: undervisningsmaterialet
Kategorier / sektioner:

Det superseje stavekursus 2: undervisningsmaterialet (Bog, Ringordner, Dansk)

Af: Eag V. Hansn

Forlag: Alkalær
Format: Ringordner
Sprog: Dansk
Sideantal: 237
Dato for udgivelse: 28-9-2018
Udgivelse: 1. udgave, 2018.
Illustrator: Horst Dubiel
Redaktion: Anne Vierø Hansen, Martin Lund
ISBN-13: 9788791576775
Produkt type: Bog
Pseudonym: Erik Vierø Hansen
Bidragyder: Martin Lund
Forord: Eag V. Hansn
År for denne udgave: 2018
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering: 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Dette stavekursus introducerer et helt nyt tankesæt mht. retskrivning. Det er således ikke baseret på gætterier eller udenadslære, men på forståelse af stavningens grundlæggende principper. Således undgår man fx at eleven den ene dag kan stave alle sine staveord korrekt i skolen for den næste dag at have glemt det hele igen.
Kurset er beregnet for børn såvel som unge (og evt. voksne) som har en del læserutine. Desuden er det vigtigt for et succesfuldt kursus at eleven er decideret motiveret til at blive bedre til at stave. Efter at eleven har færdiggjort Det Superseje Stavekursus 1, er turen nu kommet til del 2.
Nogle siger at sprog som fransk og engelsk er endnu sværere at stave til end dansk. Måske har de ret, bortset fra én ting: De danske endelser. Problemet med de danske endelser er at vi, om man så må sige, har en kollektiv tendens til at ’æde’ dem når vi taler. Det vil med andre ord sige at afstanden fra bogstavernes lyde i endelserne til det der rent faktisk bliver udtalt, ofte er temmelig stor, for ikke at sige enorm. Lad os tage et eksempel som ordet kælderen. For det første bliver ordet i dagligdags tale udtalt som et tostavelsesord. For det andet bliver alle bogstaver i ordet kælderen mellem bogstav l og n (dere) udtalt som én lang ikke-alfabetisk lyd. Det kræver med andre ord grammatisk viden om navneords endelser at kunne stave ordet korrekt – men også at kunne bøje det videre i flertal (kældre, kældrene). For at få styr på ordenes endelser, og dermed blive god til at stave, kræves det at man først og fremmest har tjek på tre forskellige ordkategorier, nemlig navneord, tillægsord og udsagnsord. Det er netop hvad denne arbejdsmappe handler om.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Det superseje stavekursus 2: undervisningsmaterialet

Det superseje stavekursus 2: undervisningsmaterialet