Nedsat pris! Det virtuelle cocktailparty: artikler om science fiction 1984-2009 - et revideret udvalg Forstør
Kategorier / sektioner:

Det virtuelle cocktailparty: artikler om science fiction 1984-2009 - et revideret udvalg (Bog, Hæftet)

Af: Stig W. Jørgensen

Forlag: Science Fiction Cirklen
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 293
Dato for udgivelse: 12-11-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
Illustrator: Nina Sværke Hansen
Redaktion: Carl-Eddy Skovgaard
ISBN-13: 9788790592448
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagstegning: Mads Dam Larsen - Omslag: Manfred Christiansen - Sats & layout: Carl-Eddy Skovgaard - Figurer: Nina Sværke Hansen
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

338,65 kr

-17%

Vejl. pris: 408,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Science fiction handler om ´det store billede´: Menneskets plads i verden, menneskehedens fremtid, universets skæbne. I Det virtuelle cocktailparty deler en af Danmarks største kendere af science fiction-litteraturen ud af sin viden om genren, dens temaer og tendenser, forfatterskaber og værker, og tegner det store billede af hvor genren står i dag.
Bogens fem afsnit indeholder en introduktion til science fiction-genrens motiver, en stribe forfatterportrætter fra Erwin Neutzsky-Wulff til Arthur C. Clarke, artikler om undergenren alternate history, refleksioner over særlige emner som sprogbrugen i tidsrejsefortællinger og forholdet mellem litteratur og naturvidenskab, samt en lang række anmeldelser af enkeltværker fra J.G. Ballard til Jan Sonnergaard. Her er bredt introducerende præsentationer såvel som artikler der går dybt ned i emnet.
Det virtuelle cocktailparty giver svar på spørgsmål som: Hvad er de vigtigste temaer i science fiction? Hvad er der sket i genren siden 1980’erne? Hvad er cyberpunk, og hvad har det med punk at gøre? Har space opera noget med opera at gøre? Findes der science fiction-operaer? Hvad er et deviationspunkt? Hvad betyder singularitet? Og hvorfor kan science fiction-kulturen sammenlignes med et cocktailparty?
Stig W. Jørgensen (f. 1968) har en videnskabelig baggrund som ph.d. i datalingvistik og en litterær baggrund som klassisk filolog og som oversætter af skønlitterære bøger i mange genrer. Stig W. Jørgensen har skrevet om science fiction i mange forskellige medier siden 1984. Det virtuelle cocktailparty præsenterer et revideret udvalg af hans artikler, anmeldelser og essays gennem 25 år.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Det virtuelle cocktailparty: artikler om science fiction 1984-2009 - et revideret udvalg

Det virtuelle cocktailparty: artikler om science fiction 1984-2009 - et revideret udvalg