Nedsat pris! Detektivhistorie Forstør
Kategorier / sektioner:

Detektivhistorie (Bog, Hæftet)

Af: Imre Kertész

Forlag: Batzer & Co.
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 109
Dato for udgivelse: 18-11-2005
Udgivelse: 1. udgave, 2005.
Oversætter: Peter Eszterhás
ISBN-13: 9788790524609
Produkt type: Bog
Originaltitel: Detektivtôrténet
År for denne udgave: 2005
Første udgivelsesår: 2005
Originalsprog: Ungarsk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

151,45 kr

-23.5%

Vejl. pris: 198,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Detektivhistorie kan læses som en parabel over menneskenes livsvilkår i et diktatur. Nådeløst afdækker Kertész angiveriets, torturens og paranoiaens logik og diktaturets arketyper: kynikeren, bødlen og medløberen.
»Læs selv! Historien er koncist fortalt, mere af en politisk fabel end en eksistentiel parabel, men man mærker en stor forfatters løveklo i den.« - Politiken
»... tidløst aktuel.« - Berlingske Tidende - 5 stjerner
»Magisk.« - Weekendavisen
»Det er en grusom historie, der fortælles i Detektivhistorie. Den er både medrivende og rystende ... og bogen forbliver tidløst aktuel.« - Berlingske Tidende. 5 stjerner.
Imre Kertész (f. 1929 i Budapest) fik i 2002 Nobelprisen i litteratur for et ´forfatterskab som hævder den enkeltes skrøbelige erfaring over for historiens barbariske vilkårlighed´, et tema man også genfinder i Detektivhistorie.
Imre Kertész skrev Detektivhistorie mens Ungarn var en totalitær stat, og for at omgå censuren henlagde Kertész romanen til et imaginært land i Sydamerika. Her havde et militærdiktatur tilranet sig magten, og tortur og overgreb hørte til dagens orden. Nu er militærdiktaturet faldet og bødlerne fængslet. En af dem er bogens fortæller, Antonio Rojas Martens, en lille fisk og medløber, tidligere medlem af Korpset, det hemmelige politi. Fra fængslet ser han tilbage og fortæller sin historie.
Centralt i historien står Enrique Salinas og hans dagbog, som Martens har fået fingrene i. Enrique er søn af en landets mest velhavende forretningsmænd og en idealistisk ung mand som føler behov for at gøre oprør mod diktaturet. Og selv om han endnu ikke har foretaget sig noget ulovligt, står han allerede i Korpsets arkiver som en potentiel oppositionel og lovovertræder. Og inden længe klapper fælden.
Detektivhistorie udkom på ungarsk allerede i 1977, men først nu bliver bogen oversat til andre sprog.
»For totalitarismens offer Kertész, som for totalitarismens bøddel Martens, er det gennem skriften, man kan se skæbnen i øjnene. Selv om Detektivhistorie er et hurtigt fabrikeret bestillingsarbejde, har det ikke desto mindre karakter af den skriftens nødvendighed, som kendetegner hele Kertész´ forfatterskab.« -
Lilian Munk Rösing, Information

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Detektivhistorie

Detektivhistorie