Nedsat pris! Direktør Lau Lauritzen: 2. del af historien om filmmanden Lau Lauritzen junior og ASA Film Forstør
Kategorier / sektioner:

Direktør Lau Lauritzen: 2. del af historien om filmmanden Lau Lauritzen junior og ASA Film (Bog, Paperback)

Af: Paw Kåre Pedersen

Forlag: Books on demand
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 703
Dato for udgivelse: 12-6-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
ISBN-13: 9788771147056
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Forlaget skriver: Ikke på lager lige nu. Leveringstid 8-10 dage efter bestilling.

327,85 kr

-17%

Vejl. pris: 395,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Dette er 2. del af historien om filmmanden Lau Lauritzen juniors utrolige karriere i dansk film, der strakte sig fra 1929 til 1969. Det er samtidig historien om det filmselskab, som han var med til at skabe - ASA Film. Et væsentligt - men overset - kapitel i den danske filmhistorie.
2. del tager sin begyndelse lige efter Danmarks befrielse i 1945, hvor Lau Lauritzen ud over sit virke som filminstruktør, skuespiller og kunstnerisk leder af ASA, også sætter sig i direktørstolen og gradvist får mere at gøre med den økonomiske side af filmproduktionen.
Slutningen af 1940'erne var en omskiftelig og økonomisk usikker tid for ASA Film, men i 1950'erne går selskabet en lys tid i møde. Sammen med Henning Karmark producerer ASA en lang række af de populære Morten Korch-film og de mindst lige så folkekære Far til fire-film. Sideløbende lykkes det ASA at holde den kunstneriske fane højt og vinde Bodilprisen for årets bedste danske film i 1948 - Støt står den danske sømand, 1950 - Café Paradis, 1951 - Det sande ansigt, 1953 - Farlig ungdom" og 1957 - Bundfald. Det var gode år for ASA, men faren lurede ude i horisonten i form af tv-mediets udbredelse og den medfølgende drastiske nedgang i biografbesøgene.
Lau Lauritzen blev fra 1950 også direktør for den store københavnske premierebiograf Kinopalæet. En biograf som han i bogstaveligste forstand byggede op fra en ruin til en blomstrende forretning. Han regnede med at biografen skulle være kronen på hans værk og sikre hans alderdom, men så gik der politik i sagen.
ASA og Lau Lauritzen samarbejdede bl.a. med filmproducenterne Henning Karmark, Jens Dennow, Preben Philipsen og Aage Stentoft. Denne bog handler også om disse betydningsfulde bagmænd i dansk film. Hvordan de samarbejdede på kryds og tværs og på et tidspunkt overtog meget store dele af den danske filmbranche.
Bogen indeholder desuden detaljerede gennemgange af film som sensationen Vi vil ha' et barn, den satiriske Vejrhanen, kriminalfilmen Taxa K 1640 efterlyses, Nina og Frederik-filmen Verdens rigeste pige, marinesoldater-kammeraterfilmen Sømand i knibe, den romantiske komedie Min kone fra Paris, den sidste problemfilm Rikki og mændene og Dirch Passer/Poul Reichhardt-serien om Mig og min lillebror m.m.fl.
Bøgerne om Lau jun. er 60 års dansk filmhistorie set fra Lau Lauritzens synsvinkel. Denne 2. del dækker perioden fra 1945.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Direktør Lau Lauritzen: 2. del af historien om filmmanden Lau Lauritzen junior og ASA Film

Direktør Lau Lauritzen: 2. del af historien om filmmanden Lau Lauritzen junior og ASA Film