Nedsat pris! Monrad: Vilje, tidsånd og tro
Kategorier / sektioner:

Monrad: Vilje, tidsånd og tro (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Henrik Gade Jensen

Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788774671527
Udgave: 1. (11-11-2015)
Oplag: 2. (09-06-2016)
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 347
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
232,45 kr
140,20 kr

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Medrivende portræt af Grundlovens fader og en af dansk histories mest omdiskuterede skikkelser.

Da Danmark i midten af 1800-tallet fik sin første Grundlov og kongens magt blev brudt, havde særligt én mand en central rolle: D.G. Monrad. Som kulturminister skrev han allerførste udkast til Grundloven, og han kæmpede i de følgende forhandlinger stærkt for demokratiets principper.

Denne åndskæmpe var en sammensat og kompleks person. Han voksede op i fattige kår på Falster, langt fra magteliten i København. Som teolog var han dybt optaget af arabisk sprog og kultur, og han havde et poetisk, spirituelt og til tider depressivt sind. Men han var også politisk skarp og ambitiøs som kun få, hvilket gjorde ham helt central i udviklingen af dansk demokrati – og fik fatale følger i 1864, da Monrad ledte landet i krig med tyskerne. Han tog selv konsekvensen af nederlaget og udvandrede i 1865 med sin familie til New Zealand. Efter fire år vendte han dog tilbage til sit embede som biskop over Lolland-Falster stift og endte således livet på sin fødeegn.

Debatten om Monrad og særligt hans rolle i nederlaget til tyskerne blomstrede op på ny med DR’s store dramaserie 1864. Med denne illustrerede biografi foldes Monrads sammensatte væsen og varige betydning for skolevæsen, kirke og stat ud i et indlevende sprog af historiker og præst Henrik Gade Jensen.


Om forfatteren
Henrik Gade Jensen (f. 1959) er historiker, filosof og præst på Lolland. Han er en kendt og markant samfundsdebattør og forfatter til en række udgivelser.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Monrad: Vilje, tidsånd og tro

Monrad: Vilje, tidsånd og tro