Nedsat pris! Do: digte Forstør
Kategorier / sektioner:

Do: digte (Bog, Hæftet)

Af: Eva Tind Kristensen

Forlag: Gyldendal
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 125
Dato for udgivelse: 15-9-2009
Udgivelse: 1. udgave, 2009.
Illustrator: Eva Tind Kristensen, Line Hjorth, Bjørn Ignatius Øckenholt
ISBN-13: 9788702079593
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Jess Andersen
Fotograf: Eva Tind Kristensen, Line Hjorth, Bjørn Ignatius Øckenholt
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
Tegner: Eva Tind Kristensen
År for denne udgave: 2009
Første udgivelsesår: 2009
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 2

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: OK

152,95 kr

-47,00 kr

Vejl. pris: 199,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

´DO´ har 30 forskellige betydninger på koreansk, blandt andet menneske, provins, sværd, kort. På jysk lyder ´DO´ mest som ´du´. 
Eva Tind Kristensen er dansker og kom til Jylland som 1-årig fra Korea. Hendes digtsamling DO er en poetisk refleksion over identitetsbegrebet, hvor hun gennem lyrik, kortprosa, dialoger, dokumentarisk stof og billeder tegner et kort over en indre og ydre verden delt i to. Værket spændes ud mellem to lande, to kulturer, to sprog, to familier, to navne, to identiteter, men handler i lige så høj grad om, hvad tilhørsforhold er for en størrelse, og hvordan man skaber sin identitet - hvad omverdenen skaber, og hvad der klistre til én, ligegyldigt hvad man gør.
DOs genreeksperimenterende form understreger, at verden fremstår forskelligt alt afhængig af, hvem der ser den, og hvorfra den bliver set. De forskellige genrer og billeder giver dermed nye blikke på bogens emner og følelsesmæssige tilstande. Hvert billede og hver tekst er præcis og enkel i sit udtryk og sin form. Kompleksiteten fremstår i det samlede materiales sammensathed, i skiftet mellem udtryksmiddel, optik, skala, genre, temaer, sprog, mellem det personlige og det almene.
DO udfolder på kalejdoskopisk vis digterjeget i flere og samler det til en igen. Jeget undersøger den særlige tvedeling, der knytter sig til en adopteret, der i dette tilfælde er dansk med koreansk baggrund, og hvilken rolle oprindelsen spiller for jeget i bogen. For selvom jeget føler sig ´hvid´ og dansk og ikke husker eller føler tilknytning til Korea, ser omverdenen ofte en koreaner. Kort sagt præsenterer Eva Tind Kristensen i DO en personlig og pletvis kondensering af levet liv. 

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Do: digte

Do: digte