Nedsat pris! DØDENS BOLIG: Auschwitz - Birkenau
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

DØDENS BOLIG: Auschwitz - Birkenau (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Peter Langwithz Smith

Forlag: People'sPress
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788772008110
Udgave: 1. (27-03-2019)
Oplag: 1. (27-03-2019)
Første udgivelsesår: 2019
Indbinding: Indbundet
Sideantal: 700
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver

Status: Mangler pt.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

En grundig, omfattende og tankevækkende historisk monografi om koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau fra grundlæggelsen til tiden efter befrielsen. 


Navnet Auschwitz udløser hos mange automatisk en fornemmelse af genkendelighed, man ved hvad det drejer sig om, i store træk. Mange har besøgt stedet, set film om det og heldigvis vil mange gerne vide mere om det sted, der står som symbol på den vestlige civilisations fallit. Hvordan kunne et højt civiliseret folk som det tyske begå forbrydelser som dem, der fandt sted i koncentrations- og udryddelseslejrene? Hvordan kunne begavede teknokrater uden at ryste på hånden designe fabrikker til massemord? Hvordan kunne den tyske kultur, som vi skylder så meget, frembringe så megen ondskab? 


Dødens bolig er en videnskabeligt funderet fremstilling af hele lejrens historie fra starten i 1940 til områdets historie efter krigen. Alle aspekter fra etablering, tvangsarbejde over prostitution, kultur og sport til sygdom og masseudryddelse behandles. Det er en barsk, men nødvendig historie. Bogen er rigt illustreret med originalt fotografisk materiale, fangers tegninger og forfatterens egne fotografier fra lejren i dag. 


Peter Langwithz Smith (f. 1945) er forfatter og var i 30 år lektor i tysk og dansk ved Esbjerg Statsskole. Har tidligere udgivet de anmelderroste Auschwitz – en beskrivelse (2004) og Neuengamme – Koncentrationslejren 1938-1945 (2012).

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

DØDENS BOLIG: Auschwitz - Birkenau

DØDENS BOLIG: Auschwitz - Birkenau