Dora: brudstykke af en hysterianalyse
Kategorier / sektioner:

Dora: brudstykke af en hysterianalyse (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Sigmund Freud

Forlag: Gyldendal
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788741276328
Udgave: 2. (16-04-2019)
Oplag: 1. (16-04-2019)
Serie: Klassikere
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 128
Oversætter: Ole Andkjær Olsen; Simo Køppe
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
100,00 kr
88,00 kr

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Sigmund Freud skabte i 1890’erne en helt ny metode til behandling af neurotiske lidelser: psykoanalysen. Ved en daglig – én time lang – samtale søgte Freud at bevidstgøre sine patienter om sygdommens skjulte årsager og bibringe dem en følelsesmæssig accept af de intime og ofte meget pinlige detaljer, der herved kom for dagen. Freud udgav i alt fem store og et antal mindre sygehistorier.

Udover at rumme værdifulde oplysninger om Freuds analytiske og terapeutiske metode, tegner de desuden et bredt kulturhistorisk billede af familielivet, omgangsformerne og forholdet mellem kønnene omkring århundredskiftet. Hver sygehistorie er samtidig en livshistorie, hvor alt fra den økonomiske og sociale position til seksuelle erfaringer og fantasier viser sig at præge personligheden.

Doras sygehistorie er en af de fem store sygehistorier. Dora kom i behandling hos Freud som attenårig med en række hysteriske symptomer: nervøs hoste, tab af stemmen, humørsvingninger og en stadigt større umedgørlighed og ufordragelighed i forhold til forældrene. Freud afdækkede hurtigt Doras seksualangst og seksualfortrængning, og som årsager hertil pegede han på Doras barndomsforelskelse i faderen, hendes intime forhold til faderens elskerinde i puberteten og endelig en række seksuelle tilnærmelser fra elskerindens mand.

Bogen genudgives nu i Hans Reitzels Forlags serie Klassikere og udkom første gang på dansk i 1984.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Dora: brudstykke af en hysterianalyse

Dora: brudstykke af en hysterianalyse