Dorothy L. Sayers: En biografi Forstør
Kategorier / sektioner:

Dorothy L. Sayers: En biografi (Bog, Indbundet)

Af: Toni Liversage

Forlag: Rosenkilde Bahnhof
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 146
Dato for udgivelse: 12-8-2011
Udgivelse: 1. udgave, 2011.
ISBN-13: 9788771280043
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2011
Første udgivelsesår: 2011
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Formater / udgaver

Bog
Indbundet
110,95 kr
epub
55,00 kr

110,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Dorothy L. Sayers - en biografi er fortællingen om en markant krimiforfatterinde, der er kendt for serien om den engelske aristokratiske detektiv lord Peter Wimsey, og hvis navn er uløseligt forbundet med den engelske gren af detektivromanen, der går under navnet The Golden Age of Detective Fiction.
Sideløbende er det beretningen om en særlig kvinde, der var på forkant med sin tid i mere end én forstand. Sayers var lynende skarp og en af de første kvinder, der opnåede en kandidatgrad fra Oxford University. Samtidig fik hun en søn udenfor ægteskab i en tid, hvor der absolut ikke blev set mildt på den slags. Endvidere lærte Sayers sig selv italiensk og oversatte Dantes guddommelige komedie, og blev i øvrigt senere i livet dybt religiøs og forfattede op til flere moralske kirkespil, før hun døde af en hjerneblødning i 1957 i en alder af tres.
Toni Liversage giver en klar og præcis skildring af forfatteren og kvindeskæbnen Dorothy L. Sayers. Det er en beskrivelse af Sayers opvækst og liv og Wimsey-bøgerne, men også en fortælling om, hvad der sker bagefter, når Sayers slipper Wimsey. Liversage lader biografien igennem Sayers selv komme til orde gennem talrige breve og former således et levende og dynamisk portræt af en kvinde, hvis fundamentale betydning for den engelske kriminalroman ikke er til at overse. 
Toni Liversage (f. 1935), er teoretiker, mag. art i slavisk filologi og forfatter til adskillige værker. Liversage har igennem hele sin karriere været aktiv indenfor kvindepolitik og stået som frontfigur i diverse fredsbevægelser. Hun har været med til at udgive store mængder faglitteratur der iblandt Dansk kvindebiografisk leksikon i 2000, og hun er forfatter til biografier om blandt andre Rosa Luxenburg og Jane Austen. I 1989 modtog Liversage Thit-prisen af Dansk Forfatterforenings Kvindegruppe for hendes livslange arbejde med at give stemme og historie til kvinder over hele verden.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Dorothy L. Sayers: En biografi

Dorothy L. Sayers: En biografi