Dreng Forstør
Kategorier / sektioner:

Dreng (Bog, Indbundet)

Af: Marja Björk

Forlag: Turbine
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 176
Dato for udgivelse: 16-10-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
Oversætter: Siri Nordborg Møller
ISBN-13: 9788740605792
Produkt type: Bog
Originaltitel: Poika
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Finsk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

288,55 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Dreng er ikke nogen konventionel ungdomsbog, men behandlermodigt og åbent et så tabubelagt emne som transkønnethed og et ungt menneskes voldsomme krise med denne splittede kønsidentitet.

Man følger pigen Marion, som i virkeligheden hellere vil være drengen Makke. Det er en historie fortalt i jeg-form, som lige fra de første beretninger fra barndommen er præget af en ligefrem tone, der hurtigt giver læseren en fornemmelse af, der dette er en barsk historie om at kæmpe sig frem i livet, en historie fortalt med råstyrke og ikke uden en vis kynisme.
Dreng er en ungdomsbog, der virkelig sætter ungeskønsnormer, gruppenormer, seksualitet og forældrerelationer i relief, og er en inspiration til at holde fast i sin personlighed og i sinehelt egne drømme og længsler som ung.

Forfatteren Marja Björk, født 1958, har skrevet Dreng på baggrund af oplevelser med sin egen søn. Hun haren juridisk uddannelse og lever som freelance skribent og forfatter i Helsinki. Romanen Dreng er hendes fjerde bog og første ungdomsbog. I sit forfatterskab har hun en særlig evne til at sætte fingeren på menneskers skrøbelighed og skriver præcist og uden forskønnelser om udsatte personer, der forsøger at finde sig selv, selvom det går imod den gængse moral og den ydre verdens domme. Hendes hovedpersoner er alle nogle, der kæmper med sociale problemer, hemmelige længsler og skam.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Dreng

Dreng