Nedsat pris!
Kategorier / sektioner:

Drengeår i Grænselandet (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Vagn Leick

Forlag: Historisk Samfund for Sønderjylland
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Serietitel: Sønderjyske Levnedsløb
Sideantal: 120
Dato for udgivelse: 20-5-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
Nr. i serien: Bind: nr. 34,
ISBN-13: 9788774061151
Produkt type: Bog
Fotograf: Willy Leick
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

5 - 10 hverdage

238,65 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Historisk Samfund for Sønderjylland er klar med endnu en bog, Drengeår i grænselandet, der er dr. phil. Vagn Leicks erindringer fra sin opvækst i landsbyen Lyders­holm tæt på den dansk-tyske grænse. Det er en historie, der er tæt knyttet ikke alene til det lille lo­kalsamfunds, men også til grænselandets og Sønderjyllands historie.
Vagn Leicks far, Willy Leick, blev i 1920 førstelærer på Lydersholm Skole efter som ung sønder­jyde at have deltaget i Første Verdenskrig. Vagn Leick gør også brug af sin fars beretninger fra soldatertiden, og det er dermed ikke blot en erindringsbog, men en familiekrønike fra grænselandet i 1900-tallets første halvdel.
Familiekrøniken runder således Willy Leicks deltagelse i Første Verdenskrig ved vestfronten og familiens etablering i Lydersholm i 1920´erne og 1930´erne. Bogen berører også Anden Ver­denskrig, besættelsen og befrielsen med hjælp fra Vagn Leicks bror, Adser Leicks beretning.
Vagn Leick fortæller videre om faderens gerning på Lydersholm Skole og om skolens betydning for lokal­samfundet, om Lydersholm Forsamlingshus, der længe var Danmarks mindste, om udgravningen af Grøngård Jagtslot i 1952, om grænsens og grænsebevogtningens betydning for byen og om forhol­det mellem stedets dansk- og tysksindede. Hans erindringer slutter med tiden på statsskolen i Tønder i slutningen af 1950´erne, hvor jazz´en gjorde sit indtog. I 1958 forlod Vagn Leick Ly­dersholm og Sønderjylland.
Drengeår i grænselandet er illustreret bl. a. med Willy Leicks farvefotografier fra 1940´erne og 1950´erne. Bogen udgives i Historisk Samfund for Sønderjyllands skriftserie Sønderjyske Lev­nedsløb.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Drengeår i Grænselandet

Drengeår i Grænselandet