Nedsat pris! Drømmebilleder: Carl Gustaf Pilos portrætkunst Forstør
Kategorier / sektioner:

Drømmebilleder: Carl Gustaf Pilos portrætkunst (Bog, Indbundet)

Af: Charlotte Christensen

Forlag: Nyt Nordisk Forlag
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 445
Dato for udgivelse: 20-4-2016
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
ISBN-13: 9788717044999
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. i farver
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: OK

331,95 kr

-17%

Vejl. pris: 399,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Trods sin stilling som den mest fremragende maler i 1700-tallet ved to skandinaviske hoffer, har Carl Gustaf Pilo aldrig fået en dansk biografi.
Carl Gustaf Pilo, der var rokokoens fremmeste hofmaler i Norden, fødtes i Sverige i1711, men levede i Danmark i størstedelen af sin tid som kunstner. Skæbnen bragte ham fra en periode som adelens portrættør i Skåne til hofmalerposten i Danmark, hvor han særligt kom til at definere den gyldne tid for de danske riger under Frederik V til de turbulente år med Christian VII og Struensee. Han blev i  1772 udvist af Danmark, og skabte sig derefter i Gustaf IIIs Sverige sin alderdoms fremragende og helt særegne mesterværk, maleriet af den svenske konges kroning.
Som kongernes kunstner var Pilos liv afhængigt af de skiftende magtkonstellationer i Danmark, og han var med til at forme kunstakademiet i København. Bogen sætter Pilos kunstnergerning ind i den kulturhistoriske ramme, den hører til i, foruden at den redegør for de politiske og idehistoriske omvæltninger i de nordiske lande, der var med til at forme hans til tider dramatiske livsløb.
Bogen præsenterer et rigt udvalg af Carl Gustaf Pilos kunstværker, der i dag er spredt på herregårde og slotte, i privatsamlinger og museer, med nyoptagelser af de ofte kolossal store malerier og detaljer, der er karakteristiske for hans malemåde.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Drømmebilleder: Carl Gustaf Pilos portrætkunst

Drømmebilleder: Carl Gustaf Pilos portrætkunst