Nedsat pris! Efter Georg: virkningshistoriske livtag med brandesianismen Forstør
Kategorier / sektioner:

Efter Georg: virkningshistoriske livtag med brandesianismen (Bog, Paperback)

Forlag: Munch & Lorenzen
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 308
Dato for udgivelse: 21-11-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
Redaktion: Kristoffer Garne, Johan Christian Nord
Medforfattere: Kristoffer Garne, Johan Christian Nord
ISBN-13: 9788799821105
Produkt type: Bog
Bidragyder: Anders Thyrring Andersen m.fl.
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

211,75 kr

-23%

Vejl. pris: 275,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Georg Brandes (1842-1927) står i dansk åndshistorie som et stridens tegn, og vurderingerne af ham er stærkt modsatrettede. Han er blevet opfattet i overensstemmelse med egen selvforståelse, som oprører og befrier fra nationalkulturens snærende bånd, og han er blevet anset for at være roden til fordærv og ødelæggelse af dansk åndsliv.
Det er den grundlæggende historie om stormen i andedammen, der delte, og endnu deler, de ideologiske vande i Danmark.Men denne historie om frontstillingen står ikke alene. For den indgår i en nær forbindelse med historien om brandesianismens receptions- og virkningshistorie, som omhandler det levede livs glidende overgange, udviklinger og tilegnelser, hvor konkrete kulturpersonligheders forsøg på tilkæmpelse af et åndeligt ståsted har bragt dem i forbindelse med fænomenet Georg Brandes og - for nogles vedkommende - sidenhen i direkte opgør med ham.
Denne bogs sigte er af grundlæggende kulturhistorisk art, og de 12 bidrag angår både den direkte frontkrig og de personlige forviklinger. For dem alle gælder det, at de er forsøg på virkningshistoriske livtag med tænkeren og agitatoren Georg Brandes og den idéstrømning, der bærer hans familienavn.
Efter Georg indeholder artikler af Anders Thyrring Andersen, Lotte Thyrring Andersen, Børge Houmann, Knud Bjarne Gjesing, Hans Henrik Hjermitslev, Bo Hakon Jørgensen, Jørgen Knudsen, Rasmus Markussen, Martin Ravn, Christian Egander Skov, Rasmus Vangshardt, Jens Wendel-Hansen og Henrik Yde.
Bogen er redigeret af Kristoffer Garne (f. 1990), stud.theol. ved Københavns Universitet, og Johan Christian Nord (f. 1988), ph.d.-stipendiat ved Aarhus Universitet.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Efter Georg: virkningshistoriske livtag med brandesianismen

Efter Georg: virkningshistoriske livtag med brandesianismen