Nedsat pris! Efter kvindeoprøret: Forestillingen om frihed Forstør
Kategorier / sektioner:

Efter kvindeoprøret: Forestillingen om frihed (Bog)

Af: Hanne Dam

Forlag: Tiderne Skifter
Sprog: Dansk
Sideantal: 244
Dato for udgivelse: 8-3-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
ISBN-13: 9788779734029
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Michala C. Bendixen - Omslagsillustrator: Jytte Rex
Forord: Hanne Dam
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

208,50 kr

-22.5%

Vejl. pris: 269,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

De ville ikke leve som deres mødre – de ville være frigjorte. Deres liv skulle ikke tilbringes i den emotionelle trykkoger af et fængsel, som de betragtede det traditionelle ægteskab som. Så de tog flugten – med udsigt til frihed. Og selvrealisering.
Der er blevet talt og skrevet meget om det kvantespring fremad, kvindeoprøret medførte for kvinderne. De der var omkring 20 år i 1968, fik uddannelse som en selvfølge og blev den første generation af økonomisk uafhængige kvinder. Tilmed fik de den fri abort som en gave midt i ungdomslivet. Så vejen mod en fri seksualitet lå åben. De gled med på en bølge af eksperimenter med samlivsformer, kønsroller og uddannelsesformer. Nu handlede det om at slå håret ud, følge sin lyst og give sig hen.
Men hvordan oplevede og forvaltede ´almindelige´ kvinder så den ny frihed?
Det fortæller otte kvinder om i denne bog. Forfatteren – journalisten Hanne Dam – er selv en af dem. Hun har skrevet kønspolitisk reportage gennem en snes år i Information og har bl.a. modtaget Cavlingprisen for sin indsats. I dag er hun lektor på Journalistik, RUC.
De otte kvinder i bogen har siden 1982, hvor de mødtes i Kvindehuset i Gothersgade i København, udgjort en kvindegruppe. I 28 år har gruppen set hinanden så godt som hver måned og gennemført møderne efter kvindebevægelsens principper. Forfatterens ide med denne bog er gennem de otte kvinders historie, at sætte kød og blod på den store, overordnede, samfundsmæssige historie om kvindeoprøret.
Hvordan har kvindeoprøret påvirket kvindernes ambitioner, prioriteringer og følelser? Hvordan har frigørelsestankerne præget de otte kvinders samfundsmæssige rolle, moderrolle og opfattelse af sig selv som del af et parforhold? Hvad kom oprørets ideologi til at betyde for otte konkrete kvinders seksualitet? Deres selvværd? Hvordan har de levet deres liv – på godt og ondt?
Hidtil har vi ikke hørt om prisen for frigørelsen. Det har ikke været kvindepolitisk ´comme il faut´. Denne bog fortæller om festen, men også om omkostningerne ved friheden. Om skilsmisser og ansvaret som enlige mødre, om børn som blev delt og savnet til det uudholdelige. Om misbrug, om arbejdsnarkomani og prisen for fri seksualitet i parforholdet. 

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Efter kvindeoprøret: Forestillingen om frihed

Efter kvindeoprøret: Forestillingen om frihed