Nedsat pris! "Egentlig ønskede jeg ikke at dø - jeg kunne bare ikke finde ud af livet": Livslinien - selvmordsforebyggelse i 20 år Forstør
Kategorier / sektioner:

"Egentlig ønskede jeg ikke at dø - jeg kunne bare ikke finde ud af livet": Livslinien - selvmordsforebyggelse i 20 år (Bog, Indbundet)

Af: Lisbeth Wissing

Forlag: Information
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 193
Dato for udgivelse: 1-9-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
ISBN-13: 9788775144853
Produkt type: Bog
Fotograf: Christian Wissing
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

154,95 kr

-22.5%

Vejl. pris: 199,95 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

I 1992 forsøger Morten Thomsen at begå selvmord. Det lykkedes ikke for ham, men det bliver en skelsættende begivenhed, der sender Morten i en helt ny og uventet retning.  Han stifter Livslinien, frivilligorganisationen, der til stadighed vokser i antallet af henvendelser, mens selvmordstallet i Danmark er faldet. Dette er historien om Livslinien.  
Ingen havde rigtig set selvmordsforsøget komme. Heller ikke Morten selv. Han vågner op på hospitalet med en lever, der heldigvis ikke har taget permanent skade af det massive pilleindtag. Men han vågner også op til erkendelsen af, at han igennem lang tid har haft en depression. Som mange mænd har han skudt de dårlige tanker fra sig og håbet, at de ville gå væk af sig selv.  
Det er selvmordforsøget og Mortens efterfølgende erkendelse af, hvor lidt samfundet gør for at hjælpe selvmordstruede, der driver ham til sammen med en flok unge og uerfarne venner uden penge på lommen at starte den landsdækkende telefonrådgivning Livslinien. I bogen fortæller Lisbeth Wissing Mortens historie - og med hans historie dermed også historien om mange andre unge, der havner i den håbløshed, der kan føre til selvmord. Bogen er samtidig en fortælling om, hvordan Morten Thomsen og Jeppe Kristen Toft har taget de mange politiske kampe og er lykkedes med at opbygge en frivilligorganisation, som på 20 år er gået fra ingenting til at komme på Finansloven som en betydningsfuld aktør i det selvmordsforebyggende arbejde. 240 frivillige besvarer hvert år 14-15.000 henvendelser fra selvmordstruede og deres pårørende. En indsats, som tidligere statsminister, nu formand for Det Sociale Netværk for psykisk sårbare unge, Poul Nyrup Rasmussen i bogen ikke tøver med at betegner som inspirerende og fornyende for velfærdsstaten.  
Lisbeth Wissing: (f. 1952) er journalist. Har tidligere udgivet "Sund eller syg udvikling" for FN-forbundet samt flere artikelsamlinger, bl.a. "Mod nye erkendelser" for Information.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

"Egentlig ønskede jeg ikke at dø - jeg kunne bare ikke finde ud af livet": Livslinien - selvmordsforebyggelse i 20 år

"Egentlig ønskede jeg ikke at dø - jeg kunne bare ikke finde ud af livet": Livslinien - selvmordsforebyggelse i 20 år