Nedsat pris! Elite og samfund: en antologi
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Elite og samfund: en antologi (Bog, Paperback, Dansk)

Forlag: GPO
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 158
Dato for udgivelse: 9-3-2006
Udgivelse: 1. udgave, 2006.
Udgiver: GPO forlag
Redaktion: Rasmus Ø. Jensen - Henrik Lübker
ISBN-13: 9788791659089
Produkt type: Bog
Bidragyder: Morten Juul Nielsen, Dorthe Jørgensen, Johannes Adamsen, Finn Thorbjørn Hansen, Kim Arne Pedersen, Klaus Rifbjerg, Niels I. Meyer, Jakob Linaa Jensen, Jeanette Fich Jespersen, Niels Kayser Nielsen, Bo Kampmann Walther og Mikkel Bruun Zangenberg
Forord: Rasmus Ø. Jensen & Henrik Lübker
År for denne udgave: 2006
Første udgivelsesår: 2006
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering : 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Til alle tider har samfund været præget af en elite eller oftere: flere forskellige eliter, det være sig for eksempel en åndselite, en magtelite, en kunstelite og en sportselite. Nogen har altid skilt sig ud og ikke mindst ladet sig skille ud som de bedste eller dygtigste - inden for deres felt.
Kun sportseliten sættes der imidlertid pris på over en bred kam i dag. Andre eliter er ofte ugleset anno 2006. - Men de er der, de er ikke til at komme uden om, og vi bør derfor tage stilling til dem, diskutere deres samfundsmæssige roller; vi bør opgive den udbredte berøringsangt og rygmarvsreaktionen: smagsdommeri. Netop dette er denne antologis formål.
I Elite og samfund forefindes såvel overvejende almene refleksioner som overvejende specifikke ditto; begreberne endevendes; deres historik og aktualitet blotlægges; deres rolle i det store og det små, i det politiske og i skolerne, i det kropslige og i sporten, i litteraturen og for internettet, i grundtvigianismen og i radikalismen tages op i antologiens tolv essays.
Formålet med Elite og samfund er altså at samle for at sprede. - At samle for at nuancere det gængse spektrum, når det gælder elite og samfund, for derved at tilskynde til nye tanker og diskussioner om dette emne.

Anmeldelser (0)