Nedsat pris! Ellen Dahl: Mols og litteraturen
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Ellen Dahl: Mols og litteraturen (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Morten Vilhelm Keller

Forlag: Aarhus Universitetsforlag
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788771249590
Udgave: 1. (15-11-2017)
Oplag: 1. (15-11-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Indbinding: Indbundet
Sideantal: 240
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
232,50 kr
133,30 kr

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Ellen Dahl var Karen Blixens søster og tilmed også forfatter. Men modsat den et år ældre ”Tanne”, der opnåede verdensberømmelse med sine fantastiske fortællinger, er Dahl gået mere eller mindre i litteraturens glemmebog. Måske fordi hun ikke skrev om et fjernt kontinent, men om Mols Bjerge, som dog skulle ligne ”et Afrika en miniature”. 

Ellen Dahl. Mols og litteraturen vækker fotografen Morten Vilhelm Keller sin grandtante til live med både billeder og ord. Siden 2013 har han boet i familiens sommerhus Lille Strandkær tæt ved Femmøller og fotograferet de steder på Mols, som Ellen Dahl elskede så højt og kæmpede så hårdt for at bevare. 

Bogen gengiver en række af de tekster, som Ellen Dahl skrev om det danske landskab, nogle inspireret af Molslandets storslåede natur, og mellem de filosofiske prosastykker kommer tre andre kendere af Ellen Dahl og Dinesen-familien til orde. Forfatteren Tom Buk-Swienty afdækker den unge Elle som familiens anarkist, biologen Henning Petersen beretter om ægteparret Knud og Ellen Dahls store betydning for den naturvidenskabelige forskning på Aarhus Universitet, mens Anne Sofie Tiedemann Dal fra Karen Blixen Museet dykker ned i de to søstres årelange brevveksling, der afslører ikke én, men to bemærkelsesværdige kvinder.

Anmeldelser (0)