Elskværdig enkelhed: Mod en filosofi og politik for det enkle liv Forstør
Kategorier / sektioner:

Elskværdig enkelhed: Mod en filosofi og politik for det enkle liv (Bog, Hæftet)

Af: Jerome M. Segal

Forlag: Philosophia
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 366
Dato for udgivelse: 3-10-2006
Udgivelse: 1. udgave, 2006.
Oversætter: Gerd Have
Redaktion: Maj Dandanell - Simon Laumann Jørgensen - Morten Sandberg
ISBN-13: 9788788663570
Produkt type: Bog
Originaltitel: Graceful simplicity
År for denne udgave: 2006
Første udgivelsesår: 2006
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

189,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Det handler om at geare ned. At give sig tid til de ting der betyder noget i livet: familie, venner, naturen. At skabe sig det gode liv. Dette kunne være beskrivelsen på en lang række selvhjælpsbøger, der er udkommet under overskriften Simple Living de seneste år. Elskværdig Enkelhed handler også om disse ting, men den vil mere end det. Den amerikanske forfatter Jerome M. Segal gør op med det individualistiske projekt, der ofte er forbundet med Simple Living bevægelsen og mener i stedet at vi bør skabe en politisk bevægelse, der kan give bedre rammer for, at vi i fællesskab kan forsimple vores liv.
Elskværdig enkelhed går i dybden med idealerne bag ´simple living´-tankegangen. Det sker ved at trække væsentlige filosoffer og tænkere frem, men altid sådan, at læseren kan relatere det til sine egne hverdagslige iagttagelser. Segals bog formår dermed på fornemste vis at forene væsentlige, gamle filosofiske perspektiver med den hverdag og det liv, vi lever som moderne mennesker.
I forhold til den danske debat om ´Simple Living´ giver bogen to væsentlige indspark: For det første præsenteres det filosofiske gods, vi kan bygge videre på og som kan sætte vores liv i kritisk perspektiv. For det andet går Segal ud over et rent individuelt fokus. Det er ikke nok, at vi hver især ønsker og forsøger at ændre vores liv. Der skal også en politisk bevægelse til. Et enklere liv kan således kræve, at det bliver muligt at arbejde 25 timer om ugen, og at boliger er til at betale. Jerome Segal forener således på elegant vis et praktisk engagement med sin filosofiske viden. Hermed har han skrevet en meget vigtig bog.
»Elskværdig enkelhed er et begavet og kvalificeret indspark, der supplerer vores danske simple living bøger på bedste vis«
- Gitte Jørgensen, redaktør af ´simple living.dk´.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Elskværdig enkelhed: Mod en filosofi og politik for det enkle liv

Elskværdig enkelhed: Mod en filosofi og politik for det enkle liv