En anden kanon
Kategorier / sektioner:

En anden kanon (Bog, Limryg, Dansk)

Af: Hans Otto Jørgensen

Forlag: Dansklærerforeningen
Format: Limryg
Sprog: Dansk
Sideantal: 383
Dato for udgivelse: 13-11-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2017.
Redaktion: Hans Otto Jørgensen
ISBN-13: 9788779968820
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering: 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

De kanoniserede forfattere og værker kan langtfra stå alene og slet ikke på den uanfægtede måde, som bl.a. Kulturministeriets og Undervisningsministeriets kanonudvalg har fået dem til. Der er en meget større mangfoldighed af stof og måder at udtrykke sig på.

En anden kanon ønsker at åbne op for denne mangfoldighed. Bogen præsenterer et genremæssigt og stilistisk bredt udvalg af tekster fra 1840 til 1978 af 15 forfattere, som på forunderlig vis er gledet ud af den litteraturhistoriske kanon.

Ønsket er dog ikke blot at introducere en anden kanon, men også at forny den måde, der læses og undervises i litteratur på. En anden kanon foreslår fælleslæsning og skriveøvelser og kommer med kvalificerede bud på, hvordan det kan foregå.

Det er ikke svært at læse. Det er forventningerne til læsningen, der gør det svært. Måske fordi forestillingen om et hierarkisk system er så dominerende. Fordi nogle værker regnes for over andre, mere værd end andre. Hvilket betyder, at man kommer til at læse med en forestilling om, at man skal have noget bestemt ud af det. At der er en facitliste, som man kan tjekke.

Med En anden kanons dugfriske tekster og litteraturdidaktiske idéer er håbet at nedbryde hierarkier og stimulere nysgerrighed, overraske og skabe glæde.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

En anden kanon

En anden kanon