Nedsat pris! En bygning slår revner: Socialdemokratiet og det folkelige Danmark Forstør
Kategorier / sektioner:

En bygning slår revner: Socialdemokratiet og det folkelige Danmark (Bog, Hæftet)

Af: Lars Olsen

Forlag: Gyldendal
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 232
Dato for udgivelse: 8-11-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
ISBN-13: 9788702150377
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Sven Reiner Johansen
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
207,45 kr
epub
41,25 kr

207,45 kr

-17%

Vejl. pris: 249,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

»Det knager i samfundets fuger og bånd, lad falde, hvad ikke kan stå! Men ræk mig, o broder, din barkede hånd, før i løgn og af sult vi forgå, en bygning vi rejser til skærm i vor nød, til arbejdet, liv eller død! «
U.P. Overbys ´Socialisternes March´ fra 1871 afsluttede ofte møderne i Socialdemokratiets spæde start, da man ikke længere satsede på dramatiske konfrontationer som slaget på Fælleden, men på tålmodigt at konstruere den skærmende bygning i form af fagforeninger og vælgerforeninger. Det kom til at lykkes i så høj grad, at afgående LO-formand Thomas Nielsen i 1982 helt uden overdrivelse kunne konstatere, ´Vi har sejret ad helvede til, godt´.
I næsten hundrede år var Socialdemokratiet helt afgørende for dansk politik og udviklingen af det moderne Danmark. Den position har partiet nu tabt. Siden 1998 er vælgertilslutningen styrtdykket til under 20 procent - langt under Venstre og kun lidt over Dansk Folkeparti. 
Den skærmende bygning slår altså revner, og Lars Olsen fortæller, hvordan det er gået til. Dramaerne i partitoppen er grundigt behandlet; Lars Olsens røde tråd er forbindelsen mellem Socialdemokratiet og det folkelige Danmark - fra den klassiske arbejderkultur til nutidens vælgervandringer, og hans fremstilling bygger på skriftlige kilder, erindringsglimt og interviews. I bogen diskuteres også, hvad det vil betyde for det danske samfund, hvis Socialdemokratiet viser sig varigt at være reduceret til et mellemstort parti. 

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

En bygning slår revner: Socialdemokratiet og det folkelige Danmark

En bygning slår revner: Socialdemokratiet og det folkelige Danmark