En dag i Cairo (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Elisabeth Flensted-Jensen

Forlag: Tiderne Skifter
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788779737853
Udgave: 1. (03-03-2016)
Oplag: 1. (03-03-2016)
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 124
Originalsprog: Dansk

Status : Mangler pt. fra forlaget.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

En dansk kvinde er kommet til Cairo i foråret 2011, kort før massedemonstrationer på Tahrirpladsen fører til, at præsident Hosni Mubarak må gå af.

En Dag i Cairo forløber over en enkelt dag, hvor Helga – som kvinden hedder – skal holde middagsselskab om aftenen. Det er 9. oktober 2011 – den dag, hvor den egyptiske hær for første gang angriber civile demonstranter. I det kaotiske Cairo bevæger hun sig rundt i storbyens støjhelvede og politiske tumult. Som privilegeret (og fascineret) udlænding møder hun de ekstreme modsætninger i det egyptiske samfund på anden hånd. Som udenforstående og fremmed – hun er som det hedder på engelsk, out of place. Et menneske som ikke hører til. Sine informationer får hun gennem samtaler med vennerne i sin velaflagte omgangskreds og med sine tætteste egyptiske kontakter – chaufføren, hushjælpen, arabisklæreren og de handlende.

En dag i Cairo er en fortælling om at være fremmed – men samtidig en skildring af den angst og usikkerhed, der langsomt sniger sig ind i den enkelte og i et samfund, hvor man ikke kan vide, hvem der regerer i morgen, eller om den højspændte politiske situation udvikler sig til borgerkrig.

Elisabeth Flensted-Jensen, født 1949, er uddannet cand.mag. i Dansk og Kristendomskundskab. Hun har været lektor ved Center for Kønsforskning, Århus Universitet, rådgiver i køn og organisation i OECD, uddannelseschef i Unicef og projektchef i TDC. Som skønlitterær forfatter debuterede hun i foråret 2014 med opvækstromanen Kystsanatoriet. 

Fra 2011-2014 boede Elisabeth Flensted-Jensen i Cairo.

Anmeldelser (0)