Nedsat pris! En Dødsnat novellen Ved Lars Skrædders Sygeseng Forstør
Kategorier / sektioner:

En Dødsnat novellen Ved Lars Skrædders Sygeseng (Bog, Hæftet)

Af: Marie Bregendahl

Forlag: Gladiator
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Sandalserien
Sideantal: 187
Dato for udgivelse: 28-2-2014
Udgivelse: 1. udgave, 2014.
Nr. i serien: Bind: 4,
Illustrator: Halfdan Pisket
ISBN-13: 9788799617654
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Efterord: Hans Otto Jørgensen - Omslagsgrafiker: Thomas Joakim Winther - Omslagsillustrator: Halfdan Pisket
Forord: Hans Otto Jørgensen
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2014
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 2

2 - 5 hverdage

114,75 kr

-23.5%

Vejl. pris: 150,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Marie Bregendahl: En Dødsnat + Ved Lars Skrædders Sygeseng (1912 og 1902).

Marie Bregendahls En Dødsnat er uhørt moderne. Og også meget mere moderne end det meste af det, der bliver skrevet i dag. Som Johannes V. Jensens Kongens Fald. De er lige skånselsløse i beskrivelsen af undergang. Der er død og ødelæggelse i hver sætning. Men Marie Bregendahl er kvinde og som kvinde for længst skrevet ud af litteraturhistorien. Kanon tilhører manden.
Set i dannelsesromanens perspektiv er der noget svimmelt og kantet og ufærdigt over En Dødsnat. Fortællingen som sådan er egentlig kun til som en ramme for sansning og refleksion. Og ikke desto mindre handler En Dødsnat netop om dannelse. Hvordan en moders død i barselsseng inden for mindre end et døgn forandrer alt for den 13-årige Lise.
Romanen er båret af erindringens stof, men Marie Bregendahls tilrettelæggelse af dette stof og hendes stærke modellering af sproget forrykker blikket fra det opbyggelige eller jævnt fremadskridende til en aperspektivisk myldrende ornamentik. Fortælleren påtager sig på den ene side at sætte en scene og zoome ind og lade scenens personer overtage styringen, men på den anden side er denne selvsamme fortæller parat til at stige ned fra olympen og kommentere, hvad personerne, bundet som de er til øjeblikket, har gang i. Fortælleren sprænger tiden, strækker den langt ud over scenens tid, og skriver senere skete det og det. - Det vil sige, tiden er ikke fast, øjeblikket findes ikke, men er altid inficeret af både det, der ligger før, og af det, der kommer. Selve distraktionen, at rumme så mange følelser på en gang, og så megen viden, bliver hermed, fra nu og i al evighed, et vilkår.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

En Dødsnat novellen Ved Lars Skrædders Sygeseng

En Dødsnat novellen Ved Lars Skrædders Sygeseng