Nedsat pris! En fugl i stormen: Nye studier i H.C. Andersens eventyr og historier Forstør
Kategorier / sektioner:

En fugl i stormen: Nye studier i H.C. Andersens eventyr og historier (Bog, Hæftet)

Af: Bo Elbrønd-Bek

Forlag: Scaniae academic - i kommission hos Underskoven
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 327
Dato for udgivelse: 28-9-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
ISBN-13: 9788792824738
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

234,05 kr

-13%

Vejl. pris: 269,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Denne samling af nye studier i H. C. Andersens forfatterskab ligger i forlængelse af min afhandling H. C. Andersens gåde. Studier i H. C. Andersens eventyr og historier (2007).
Eftersom myten om H. C. Andersens adelige, ja royale afstamning har vist sig at være særdeles livskraftig på trods af forskellige H. C. Andersen-forskeres fremlægning af historiske kildebelæg, der afkræfter mytedannelsen, har det været nødvendigt at fremanalysere driftsgrundlaget for myten, hvilket sker i afhandlingen om H. C. Andersen som projektionsskærm for familieromanfantasien, hvori Jens Jørgensens og Rolf Dorsets mytepromoverende bøger bliver gennemgået. Når en argumentation, der er kildekritisk baseret, som oftest er kommet til kort hos det brede publikum, beror det selvsagt på, at den fantasmatiske forestilling om det blå blod fortsat er særdeles udbredt, hvilket udgør fundamentet for publikationer som f.eks. Billedbladet og Se og Hør. Kun en psykohistorisk forklaringsmodel, som der ikke er tradition for i Danmark, kan effektivt imødegå, ja afsløre myten om H. C. Andersens fornemme afstamning.

Bo Elbrønd-Bek
(f. 1946), der er ph.d, cand.mag. et mag.art., har bl.a. undervist ved Odense Universitet, University of Washington, University of Wisconsin-Madison, Universitetet i Oslo, Københavns Universitet, hvortil kommer forskningsstipendier ved Ernst Moritz Arndt Universität zu Greifswald og Humboldt Universität zu Berlin. Har udgivet en halv snes bøger og offentliggjort et halvhundred artikler og forfatterinterview.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

En fugl i stormen: Nye studier i H.C. Andersens eventyr og historier

En fugl i stormen: Nye studier i H.C. Andersens eventyr og historier