En god muslimsk hustru Forstør
Kategorier / sektioner:

En god muslimsk hustru (Bog, Hæftet)

Af: Jacky Trevane

Forlag: Leksis
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 342
Dato for udgivelse: 16-10-2009
Udgivelse: 1. udgave, 2009.
Oversætter: Søren Rasmussen
ISBN-13: 9788792122070
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslag: Marilou Pehrson
Originaltitel: Fatwa
År for denne udgave: 2009
Første udgivelsesår: 2009
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

125,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Egentlig skulle Jacky holde ferie med sin kæreste, Dave, men de bliver skilt fra hinanden i bussens trængsel, og hun forstuver foden i kampen om at komme ud af bussen.


En høflig, smuk ung ægypter ved navn, Omar, hjælper hende. Det var kærlighed ved første øjekast. Jacky tilbringer ti dage sammen med Omar og hans familie. De muslimske skikke er spændende og gæstfrihe­den stor. Grebet af betagelse gifter hun sig med ham, før hun vender hjem til sine forældre i England for at fortælle, hvad der er sket.


Jacky var 23, da hun kom til ægypten for at holde ferie og opleve Mellemøstens mystik. Med en naivitet som kun en ung forelsket kvinde fra et vestligt demokrati kan udvise, følger Jacky sin forelskelse i en ung ægyptisk mand og den uskyldige ferie i ægypten forvandler sig til et sandt mareridt.


Da Jacky kommer tilbage til Kairo, meget imod hendes for­ældres vilje, er hun fuld af håb, planer og drømme for frem­ti­den. En ung blond kvinde med blå øjne kommer dog aldrig til at pas­se ind i livet i en fattig forstad til Kairo, hvor kvinder altid går med bøjet hoved og dækket til i traditionelle klædedragter.


I løbet af de næste seks år vokser hendes galante mands over­greb med støtte i kulturen. Først da det går op for hende, at hendes børn også vil komme til at lide under opvæksten i denne familie, tager hun sig sammen og flygter med sine to små piger.


En gribende fortælling fra en kvinde, der har gennemlevet det, og nu ønsker at andre drager nytte af hendes erfaringer.


Historien slutter ikke helt selv nu hvor Jacky er tilbage i England. Hendes tidligere mand har fået udstedt en fatwa og jager hende i England via brev, telefon og internettet. Selv under pseudonymet, Jacky Trevane, lykkedes det hendes mand at op­spo­re hende. Forfatterens hjemmeside er nu lukket, og hun er flyttet til en ny adresse.


Anmeldelser fra kunder

Bedømmelse 
19-12-2009

En god muslimsk hustru af Jacky Trevane har fra den første side af ens nerver helt op i det højeste gear. Man bliver først ført ind i Trevanes uhyggelige univers, ved at blive introduceret til hendes farefulde rejse hjem. De prøvelser hun må gå igennem med sine to døtre, får læseren til at sidde med en følelse af rædsel over hvad der kommer videre til at ske. Man må bare læse videre, for at høre om hvordan hun dog er havnet i en så slem situation. Introduktionen i bogen ender i en nervepirrende cliffhanger, som gør det endnu mere svært for læseren at måtte vente helt til slutningen af bogen, med at få svar på hvordan hendes lange rejse skal ende. Bogen har et spændingsniveau som er konsekvent utrolig højt, og det gør det svært for en at lægge den fra sig, og som hændelserne kun bliver værre, sidder man som læser med udspilede øjne fra start til slut. Det, at det er en sand historie gør, at den rører en på måder som fiktion ikke gør på samme måde. Den er utrolig velskrevet, med både opsætningen og måden den er skrevet på, man får en klar fornemmelse af hvem Trevane er ud fra dette. Den er skrevet så man nærmest føler sig som en af Trevanes betroede, da man får alle de inderste tanker og situationer fortalt lige på og hårdt uden noget vat omkring. Da jeg lagde bogen fra mig, sad jeg tilbage med en følelse af at have været med ved Trevanes side hele vejen og derfor blev jeg utrolig rørt over hele historien og hvordan den tog sin slutning.

Skriv en anmeldelse!

Skriv en anmeldelse

En god muslimsk hustru

En god muslimsk hustru