Nedsat pris! En Københavners erindringer fra Sedan til Verdun

En Københavners erindringer fra Sedan til Verdun (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Carl Muusmann

Forlag: Saga
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788711947821
Udgave: 1. (03-05-2018)
Oplag: 1. (03-05-2018)
Første udgivelsesår: 2018
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 172
Originaltitel: En Københavners erindringer fra Sedan til Verdun
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
173,95 kr
60,70 kr

Status: Print on Demand - Forvent op til 20 dages leveringstid.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Journalist og københavner Carl Muusmanns erindringer om hans oplevelser i Frankrig, særligt Paris, fra 1870'erne til 1916. En tid, hvor verden blev mere og mere moderne med blandt andet 1. verdenskrig til følge.
"... om alle større Begivenheder i Frankrig i den seneste Menneskealder fra Boulangismens Glansdage til Revanchetankens Virkeliggørelse og om alle større franske Begivenheder i København fra Kejserprinsens Besøg til Præsident Poincarés Møde med Kejser Wilhelm i dansk Farvand paa Tærsklen til Verdenskrigen.
I dette Øjeblik, da hele Opmærksomheden paany koncenterer sig om Paris som Krigens [1. verdenskrigs] store Maal, mener jeg, at denne Bog vil kunne have sin interesse."
Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.
Carl Muusmann (1863-1936) var en dansk forfatter og journalist. Han blev født i Slesvig men flyttede i sin barndom til Roskilde og sidenhen til København. Carl Muusmann arbejde som journalist ved forskellige aviser og dagblade. Blandt andet kan nævnes Berlingske Tidende og Nationaltidende.
Han debuterede som forfatter med novellesamlingen "Forfløjne Pile" i 1887, der blev efterfulgt af en række romaner. Carl Muusmann blev særlig kendt for sine kriminalromaner, hvor han var noget af en pioner. Kriminalromanen "Fange no. 113" fra 1903 blev brugt som udgangspunkt for Carl Th. Dreyers stumfilm med samme navn, der havde premiere i 1917.
Carl Muusmann prøvede også kræfter med science fiction genren i "Nordpolens hemmelighed" fra 1908, der blev godt modtaget i sin samtid. I 1924 kunne Carl Muusmann også bryste sig af titlen som dramatiker, da Det Ny Teater opførte folkekomedien "De grønne Drenge", som han havde skrevet.
I 1933 oplevede Carl Muusmann den store anerkendelse at blive slået til Ridder af Dannebrog.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

En Københavners erindringer fra Sedan til Verdun

En Københavners erindringer fra Sedan til Verdun