Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

En middag for meget: roman (Bog, Hæftet)

Af: Ismail Kadaré

Forlag: Tiderne Skifter
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 143
Dato for udgivelse: 12-10-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
Oversætter: Gerd Have
ISBN-13: 9788779735460
Produkt type: Bog
Originaltitel: Le diner de trop
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Albansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

191,25 kr

-23.5%

Vejl. pris: 250,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

I 1943 står de tyske tropper foran byen Gjirokastra i det sydlige Albanien. Den nazistiske øverstbefalende viser sig at være en gammel ven af byens fremtrædende kirurg, doktor Gurameto. Oberst von Schwabe er begejstret over gensynet, og Gurameto inviterer ham til middag. Men tyskerne har taget gidsler blandt byens indbyggere, og mens musikken og champagnen flyder, forsøger Gurameto - velvidende at han nu anses for at være landsforræder - at overtale obersten til at frigive gidslerne.  Det lykkes, og Gurameto hyldes som byens helt.  
Mange år senere, da krigen er slut og kommunismen for længst er indført, dukker sagen imidlertid op igen. Stalins paranoia er på sit højeste, og pludselig ser han den gådefulde middag som et tydeligt tegn på, at Gurameto, ja hele byen Gjirokastra, står bag et verdensomspændende komplot med det formål at udrydde socialismen og Stalin selv.  
En middag for meget  er en virtuos, satirisk og allegorisk roman om det 20. århundredes Albanien, der bevæger sig ubesværet mellem liv og død, fortid og nutid, Øst og Vest i et stadigt opgør med undertrykkelsen - både den store og den lille. 
Ismail Kadaré (f. 1936) er født og opvokset i Gjirokastra i det sydlige Albanien, men deler nu sin tid mellem Albanien og Frankrig. Han har udgivet mere end 30 bøger, som er blevet oversat til mere end 40 sprog.
På dansk er udgivet flere romaner. Bl.a. Agamemnons datter (2007). Kadaré modtog i 2005 Den Internationale Man Booker pris for romanen Efterfølgeren (på dansk 2006).

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

En middag for meget: roman

En middag for meget: roman