Nedsat pris! En PET-chefs erindringer Forstør

En PET-chefs erindringer (Bog, Hæftet)

Af: Ole Stig Andersen

Forlag: Sohn
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 594
Dato for udgivelse: 23-8-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
ISBN-13: 9788771220520
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

På eget lager, 1 - 2 hverdage

🛈

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
99,00 kr
epub
87,10 kr

99,00 kr

-250,95 kr

Vejl. pris: 349,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Efter en noget både lykkelig og rodløs barndom, der bag facaden gemte på både hustruvold og traumer over adoption, blev Ole Stig Andersen som ganske ung jurist ansat i Justitsministeriet.
Den unge kandidat var fuld af virkelyst, både på det faglige og det personlige plan, og selv om arbejdet betød underkastelse under mere eller mindre sadistiske kontorchefer og uudgrundelige overordnede, fandt OSA også energi til at dyrke elskerinden.
I 1975 tiltrådte han yderst modvilligt stillingen som øverste chef for PET - Politiets Efterretningstjeneste, der dengang blev betragtet som et sidespor for ambitiøse jurister.
Her havde han ansvaret for kontroversielle aflytninger og undersøgelser, som langt senere blev undersøgt af den såkaldte PET-kommission, hvis konklusioner bestemt ikke finder nåde hos OSA.
I den sidste del af sin karriere var OSA direktør for Folketinget - en magtfuld position, som han ikke blev populær på. Udgangen på den var en afgang i utide, som vakte stor opmærksomhed.
Det er ikke småting, OSA har oplevet, og han fortæller om dem med den indsigt, der afspejler en mangeårig embedsmands omgang med fortrolige oplysninger og brændbare spørgsmål, men med masser af rammende karakteristikker af så forskellige personer som professor Alf Ross, højesteretsdommer Mogens Hornslet fra Tamilsagen, justitsminister Ole Espersen, forfatteren Arne Herløv Pedersen og mange, mange andre.
Det er første gang, en egentlig administrativ chef for PET og højtplaceret jurist fortæller om sine meritter.

Ole Stig Andersen
. Født 1940. Cand.jur. Efter mange år i det ministerielle apparatur øverste chef for PET 1975-1984. Fra 1995 til 2000 var han direktør for Folketinget.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

En PET-chefs erindringer

En PET-chefs erindringer