Nedsat pris! En sejlbåd for vindstille: en biografi om J. P. Jacobsen Forstør
Kategorier / sektioner:

En sejlbåd for vindstille: en biografi om J. P. Jacobsen (Bog, Hardback)

Af: Kristian Himmelstrup

Forlag: Museum Tusculanum
Format: Hardback
Sprog: Dansk
Sideantal: 334
Dato for udgivelse: 15-10-2014
Udgivelse: 1. udgave, 2014.
ISBN-13: 9788763540797
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
Tegner: J. P. Jacobsen
År for denne udgave: 2014
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

230,95 kr

-22.5%

Vejl. pris: 298,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

J. P. Jacobsen (1847-1885) var verdensberømt i sin samtid. Han blev båret frem som fanebærer Moderne Gennembrud af Georg Brandes. Han introducerede Darwin i Danmark og oversatte hans hovedværker til dansk. Og først og fremmest var han en meget anerkendt forfatter, skønt han blot udgav to romaner og en håndfuld digte og noveller inden sin tidlige død.
Hans forfatterskab nåede langt ud over Danmarks grænser, hvor han blev en stor inspiration for forfattere som Hermann Hesse, Stefan Zweig, Thomas Mann, James Joyce og Rainer Maria Rilke, der kaldte ham sin yndlingsdigter. Alligevel er der ikke skrevet en egentlig biografi om ham siden 1911. Det er dette store hul, Kristian Himmelstrup udfylder.
En forklaring på fraværet af en egentlig biografi er dels, at Jacobsen kun blev 38 år, dels at der kun var få ydre begivenheder i hans liv. Han er derfor tit af eftertiden blevet opfattet som kedelig: Han havde en almindelig opvækst i Thisted, og på grund af sin tuberkulose måtte han leve uhyre forsigtigt i sit voksne liv, hvor han ikke lavede stort andet end at skrive, spise, sove og læse.
Denne velskrevne biografi viser dog et billede af en mand, hvis liv var langt mere interessant, end eftertiden har gjort det til. En mand, som gjorde sig mange tanker om kunstens væsen, som havde et rigt indre liv og som var omgivet af en række farverige skikkelser, der havde været en af hans noveller og romaner værdige.
Kristian Himmelstrup, cand.mag. i Dansk og MA i Scandinavian Studies, har undervist i litteratur, skrivekunst og kulturformidling på højskoler og universiteter i Danmark og USA. Forfatter til Den udødelige soldat og jeg (Museum Tusculanums Forlag, 2000) om Ib Michael og hans forfatterskab samt Kulturens former og institutioner om kultur og kulturpolitik i Danmark. Desuden forfatter til tre romaner.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

En sejlbåd for vindstille: en biografi om J. P. Jacobsen

En sejlbåd for vindstille: en biografi om J. P. Jacobsen