Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Ene (Bog, Hæftet)

Af: Lise Jørgensen

Forlag: Drama
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 70
Dato for udgivelse: 17-5-2004
Udgivelse: 1. udgave, 2004.
ISBN-13: 9788778654731
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2004
Første udgivelsesår: 2004
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

128,75 kr

-13%

Vejl. pris: 148,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

En fortælling om moderne hævn skrevet over Euripides' tragedie Elektra. I Euripides' klassiker følger man Elektra, der venter på at hendes bror Orestes skal vende hjem, så de sammen kan hævne mordet på deres far Agamemnon, som Klytaimnestra - deres mor - har slået ihjel sammen med elskeren Aigisthos.
"Ene" foregår ude i den danske provins. ENE (Elektra) er bibliotekarassistent, ARVID (Orestes) er soldat i et krigshærget land udsendt af FN's fredsbevarende styrker. Deres afdøde far (Agamemnon) var sælger. REGINA, deres mor (Klytaimnestra), arbejder på den lokale bodega, der ejes af hendes elsker FRANZ (Aigisthos).
Udpluk af anmeldelser:
"... det interessante ved forestillingen er den mytiske fortællings nutidighed og næsten ydmygende ærlige realisme omsat til dansk provinstragedie." - Anne Middelbo Christensen, Information.
"Enestående..." (...) "Lise Jørgensens formidable modernisering". - Rie Hammer, Urban.
" Ene forholder sig til brændende aktuelle spørgsmål fra vores egen tids privatsfære. Det er ikke kun øllene, der er store i Bodegadanmark. Det er følelserne også." Me Lund, Berlingske Tidende
"Dramatikeren Lise Jørgensens har skrevet et fintmærkende hverdagsdrama med markante komedietræk. Henrik Lyding, JyllandsPosten.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Ene

Ene