Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Energi fra våde moser: Jetsmark-arbejderne og Kaas Briketfabrik forvandlede Lundergaards Mose, Koldmosen og Sandmosen (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Børge Møller

Forlag: DialogForum
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 210
Dato for udgivelse: 28-3-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
Redaktion: Jan Svendsen
ISBN-13: 9788799392322
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 2

Levering: 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

»Når man først har fået benene stukket i en mose, er det svært at komme derfra igen!« Sådan sagde direktør Johs. Jørgensen, Kaas Briketter, i et fødselsdagsinterview i 1958. Hans livsværk bestod i opbygningen af briketfabrikken, som en anden moseekspert, Marius Ib Nyeboe, lagde grundstenen til i 1925.
40 år senere sluttede eventyret, som danner grundlaget for denne bog, som tidligere mangeårig isenkræmmer i Pandrup, Børge Møller, med stor entusiasme, viden og respekt har skrevet. Også han har trods flytning til Aalborg haft svært ved at slippe mosen og dens mennesker.
Han skriver selv:
»Lad denne bog stå som et stolt æresminde for de begavede, opfindsomme mænd, der forvandlede våde moser til energi, der holdt vort samfund sammen i en vanskelig tid. De kaldte opfindsomhed og virkelyst frem, og således forberedte de grundlaget for den næste kreds af aktive drømmere.«
Børge Møller kom til verden i Løkken i 1932, men flyttede som barn med familien til Pandrup og blev uddannet isenkræmmer. Han overtog sin fars isenkramforretning, som han drev i godt 30 år. Derefter arbejde han 10 år på Trægaarden i Kaas. Han engagerede sig aktivt i lokalsamfundet og det fortsatte, da han i 1992 flyttede til Klosterjordet i Aalborg Kloster.
Han har leveret mange årlige bidrag til Egnssamlingens årsskrift i Saltum og nu har han så efter mange års forarbejde samlet den tankevækkende historie om Kaas Briketfabrik, Lundergaards Mose, Koldmosen og Sandmosen.
Børge Møller kommer langt omkring i bogen; herunder også Besættelsens lokale modstandsbevægelse, som står ham meget nær. Historie, arkæologi, natur, kultivering, mosebrug og landbrug samt levendegørelse for turister og ´Brikettens´ fremtid.
Alt er med i denne enestående lokalhistorie, som rækker langt ud over Jammerbugt Kommune.
Når du først begynder at læse bogen, er det svært at komme fra den igen!

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Energi fra våde moser: Jetsmark-arbejderne og Kaas Briketfabrik forvandlede Lundergaards Mose, Koldmosen og Sandmosen

Energi fra våde moser: Jetsmark-arbejderne og Kaas Briketfabrik forvandlede Lundergaards Mose, Koldmosen og Sandmosen