ET CYBORGMANIFEST: NATURVIDENSKAB, TEKNOLOGI OG SOCIALISTISK FEMINISME I DET SENE TYVENDE ÅRHUNDREDE (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Donna Haraway

Forlag: Forlaget Mindspace
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793535541
Udgave: 1. (01-05-2020)
Oplag: 1. (01-05-2020)
Første udgivelsesår: 2020
Serie: AFTRYK
Indbinding: Paperback
Sideantal: 120
Originaltitel: A Manifesto for Cyborgs
Omslagsgrafiker: Louises Design
Oversætter: Ole Lindegård Henriksen
Originalsprog: Engelsk

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Donna Haraways Et cyborgmanifest indledte et helt nyt kapitel i nyere feministisk teori. Det er et forunderligt ubestemmeligt forsøg på at finde en ansvarlig måde, hvorpå vi kan kritisere betydningen af kategorier som race, køn, seksualitet og klasse ved at omfavne teknologi. Cyborgen introduceres her for første gang som en figur, en metafor, der kan illustrere, hvor uholdbare en lang række af vores grænsedragninger er. Natur/kultur, dyr/maskine, virkelighed/fiktion og krop/ånd er eksempler på skel i virkeligheden, som cyborgen udfordrer. Den lever i grænselandet mellem dem, den er både krypteret fiktion og social virkelighed, og den har ikke en oprindelseshistorie, som dens væren kan føres tilbage til. Dens verden er af en helt ny slags, åben og forbundet.


Et cyborgmanifest er en del af bogserien AFTRYK, der samler korte og vedkommende filosofiske tekster med væsentlig virkningshistorie. Den har haft stor betydning for feminisme, kunst og posthumanisme og kan læses af enhver med interesse for videnskab, teknologi, kulturkritik og feminisme.

Anmeldelser (0)